Τι είπε ο EMA για το AstraZeneka, τα οικιακά τετ και η «σιωπηλή» ανοσία της αγέλης

Απόψεις
Τι είπε ο EMA για το AstraZeneka, τα οικιακά τετ και η «σιωπηλή» ανοσία της αγέλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσα βρέθηκαν στο επίκεντρο της ανάλυσης του Γιώργου Σαχίνη  

Τι σηματοδοτούν οι ανακοινώσεις του ΕΜΑ για το εμβόλιο της Astra αλλά και τις επόμενες κινήσεις που σηματοδοτεί η συσχέτιση έστω και σε σπάνια περιστατικά του εμβολίου με τους θρόμβους, η νέα πραγματικότητα με τα οικιακά τεστ  που ενώ αποκαλούνται συμπληρωματικά τελικά είναι το μόνο μέτρο στη σχεδιαζόμενη έξοδο από το πολύμηνο και αναποτελεσματικό σε όλους τους δέκτες του οριζόντιο lockdown και η διαφαινόμενη επιλογή μέσω αυτού του μέτρου να πάμε σιωπηρά σε «ανοσία αγέλης» από ανοσία με φυσική μόλυνση και όσα εμβόλια γίνουν, βρέθηκαν στο κέντρο της σημερινής ανάλυσης στην εκπομπή του Γ. Σαχίνη, στον 98.4. Τι είπε λοιπόν  χθες ο ΕΜΑ;

Είπε ότι οι περιπτώσεις που εξέτασε επισταμένως , δηλαδή τα 169 περιστατικά που παρατηρήθηκαν θρομβώσεις σε συγκεκριμένες περιοχές, εκεί που σπάνια παρουσιάζονται σε συνδυασμό με θρομβοπενία, θα πρέπει να θεωρηθούν

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ, επειδή έχει βρεθεί ότι είναι πιθανή η σχέση της με το εμβόλιο, δηλαδή εκτός από αυτές τις ανεπιθύμητες ενέργειες, που είχαν γίνει γνωστές μετά από τις μελέτες, αυτές που αναγράφονταν στις οδηγίες, αυτές που ξέραμε μέχρι σήμερα έρχεται τώρα να προστεθεί κι αυτή η νέα. Αυτή  είναι λοιπόν η βασική διαπίστωση και δίνει μια απάντηση στο ερώτημα αν έχει ή αν δεν έχει σχέση με το εμβόλιο.

Από κει κι έπειτα, ο ΕΜΑ  είπε ότι αυτές είναι σπάνιες, ότι εμφανίζονται σπάνια στον πληθυσμό, ότι δηλαδή δεν είναι συχνές για να θεωρηθούν ότι κατατάσσονται έτσι απλά μαζί με τις υπόλοιπες που παρατηρούνται στο γενικό πληθυσμό!

Αυτό γιατί έχει σημασία; Γιατί αν και σπάνιες σχετίζονται με το εμβόλιο, γιατί αν δεν σχετίζονταν δεν θα ήταν  ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ, ευτυχώς όμως προς το παρόν τουλάχιστον , ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ.

Επομένως έχουμε σπάνιες παθολογικές καταστάσεις που εμφανίζονται από το εμβόλιο, σε εξαιρετικά μικρή συχνότητα, μένει λοιπόν να δούμε αν αλλάξει κάτι στο βαθμό που οι εμβολιασμοί θα γίνουν σε μεγαλύτερη έκταση στο βαθμό δηλαδή που θα γίνουν οι πληθυσμιακές μελέτες που δεν είχαν γίνει , όταν τα εμβόλια πήραν την άδεια για την έκτακτη χρήση τους. Στην ανάλυση , σημειώνεται ακόμη πως η επιδημιολογική επιτήρηση για την πιο επικίνδυνη πανδημία των τελευταίων 100 ετών, όπως αναφέρεται,  αφήνεται στην καλή διάθεση του πολίτη, μέσω των οικιακών τεστ που είναι αμφίβολης αποτελεσματικότητας , κάτω του 50% .

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News