Γ. Φερεντίνος: Άνιση μάχη στα δημόσια νοσοκομεία

Απόψεις
Γ. Φερεντίνος: Άνιση μάχη στα δημόσια νοσοκομεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη

Ο Γιώργος Φερεντίνος, γιατρός, ειδικευόμενος καρδιολογίας μέλος Δ.Σ νοσοκομείου Ευαγγελισμός, μιλώντας στον 98.4 ,  εξήγησε ότι ο «Ευαγγελισμός», όπως και τα περισσότερα νοσοκομεία στην επικράτεια, αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις όσον αφορά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και όλο το σύνολο του προσωπικού.

Παράλληλα ήταν ανοχύρωτος, όσον αφορά τα κρεβάτια ΜΕΘ, παρότι διαθέτει αρκετά μεγάλη μονάδα. Μόλις 1.300 ΜΕΘ έχουν αναπτυχθεί πανελλαδικά, αν και σύμφωνα με τις προβλέψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας θα έπρεπε να είχε πάνω από 3.000 κρεβάτια.

Η υποστελέχωση των προηγούμενων ετών ανάγκασε το προσωπικό του νοσοκομείου να αντεπεξέλθει με όλες του τις δυνάμεις σε αυτές τις καταστάσεις. Υπάρχουν μετατάξεις από νοσοκομεία της Ελλάδας  αφήνοντας κενές θέσεις ανά την επικράτεια, αλλά ούτε αυτές είναι αρκετές να καλύψουν το βάρος.

Ένα από τα εξωφρενικά που είδαμε είναι ότι μετατάχθηκαν γιατροί από τον δημόσιο τομέα ώστε να στελεχώσουν τις ιδιωτικές κλινικές που επιτάχθηκαν στη μάχη για την καταπολέμηση της πανδημία.Ο κ. Φερεντίνος ταυτόχρονα μίλησε για τις συνέπειες που υφίστανται οι άλλες νόσοι και παθήσεις , που ουσιαστικά έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα, παρότι πολλά περιστατικά από αυτές είναι επείγουσας ανάγκης, την ώρα που η Covid-19 αντιμετωπίζεται με νοσοκομειο-κεντρική αντίληψη κι όχι με μέτρα δημόσιας υγείας στη κοινότητα.

Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News