Γ. Ελευθερίου: «Η χώρα ακολουθεί λάθος γραμμή στο ζήτημα της πανδημίας»

Απόψεις
Γ. Ελευθερίου: «Η χώρα ακολουθεί λάθος γραμμή στο ζήτημα της πανδημίας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας - Ας κοιτάξουμε και λίγο προς την Ανατολή…»  

Με αυτόν τον επιτυχημένο συμβολισμό, προσβλέποντας σε μια ανατέλλουσα ελπίδα, στη δύνη του τρίτου και σφοδρότερου κύματος της πανδημίας για τη χώρα μας, προσπάθησε να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ο Γ.Γ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, στη σημερινή συνομιλία μας, μαζί του, στον 98.4.

Κι αμέσως μετά στιγμάτισε την  απουσία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που είναι υπεύθυνη για την εκτεταμένη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Δημόσια νοσοκομεία, περιγράφοντας τη λαθεμένη στρατηγική, που κατέληξε αφενός μεν να καταρρεύσουν κάτω από την πίεση και το βάρος της COVID – 19, αφετέρου δε να μην μπορούν πλέον να νοσηλεύονται και γενικά να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν τα χρόνια και τα έκτακτα μη COVID περιστατικά.

Εξέφρασε την αγωνία του για τα εμφράγματα και τα καρδιολογικά περιστατικά, που αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν γιατί οι κλινικές και κλίνες ΜΕΘ, που χρειάζονται έχουν μετατραπεί σε κλίνες COVID !!

Οι επιστρατευμένοι γιατροί της πρωτοβάθμιας, δεν έχουν αντικατασταθεί και η διπλή τους ιδιότητα, μεταφέρει τον ιό από τα νοσοκομεία στην κοινότητα και αντίστροφα.

Τέλος έχει την άποψη ότι η εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδίου για τα self rapid tests, όχι μόνο δεν θα προσφέρει, αλλά κινδυνεύει να ναρκοθετήσει ακόμη κι αυτή τη χωλαίνουσα επιδημιολογική επιτήρηση.

Υπάρχουν όπως είπε ευθύνες για την κακή διαχείριση της κρίσης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News