Η Άλλη Ανάγνωση των Αριθμών της Πανδημίας στην Ελλάδα

Απόψεις
Η Άλλη Ανάγνωση των Αριθμών της Πανδημίας στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπάρχει και η άλλη Ανάγνωση, του «επιτυχούς αφηγήματος» των Αριθμών.

Αυτά τα δύο διαγράμματα, αξιότιμε κε Σκέρτσο, είναι ακόμη πιο αντιπροσωπευτικά και αποστομωτικά για να τελειώνουμε με τις συγκρίσεις. Έστω και σήμερα που είναι ακόμη νωρίς και προτού έρθουν και τα χειρότερα.

Από τις 17/12/20 μέχρι τις 20/03/21, η χώρα μας κατέχει σταθερά την 1η θέση, στη μακάβρια συναγωνιστική διαδικασία που οι ίδιοι ανοίξατε, βασιζόμενοι στην άγνοια και στην αφέλειά σας!!! Αυτά για εσάς και όλους τους επιδημιολόγους που σας συμβουλεύουν!!!

Α! και κάτι ακόμη τα στοιχεία είναι - αν δεν μπορείτε να διακρίνεται από μόνος σας διαβάζοντας τη λεζάντα - είναι από το John Hopkins. Έτσι για να μαθαίνετε πως πρέπει να διαβάζετε την πραγματικότητα στη χώρα που ζείτε.

Και επειδή αναφέρατε στην παρουσίαση σας ότι: «Ο χάρτης του ECDC που επικαιροποιείται κάθε εβδομάδα, δείχνει ότι η Ελλάδα είναι η χώρα μαζί με τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Δανία, την Αυστρία και μερικές ακόμη, που κάνουν καθημερινά δεκάδες χιλιάδες τεστ», θα σας είναι πολύ χρήσιμο το διάγραμμα που δείχνει λίγο πιο «αναλυτικά» αυτά τα χιλιάδες tests, που αναφέρατε, δεδομένου ότι ο χάρτης του ECDC τον οποίον παρουσιάσατε είναι ο πλέον πρόσφατος και συνεπώς σας αδικεί διότι δεν δείχνει τη συνολική εντυπωσιακή πορεία με τα χιλιάδες tests που ακολούθησε , η «εξαιρετικά μελετημένη στρατηγική» του testing την οποία με ΕΥΛΑΒΕΙΑ ακολουθήσατε.

Επιπλέον οι χάρτες του ECDC σας αδικούν σχετικά και με ένα ακόμη ζήτημα, δεδομένου ότι κάθε απόχρωση αντιστοιχεί σε μεγάλο εύρος διενεργούμενων tests, με αποτέλεσμα τα χιλιάδες tests στα οποία αναφέρεστε δεν αποτυπώνονται με τρόπο ώστε να αναδεικνύεται όσο πρέπει η στρατηγική σας. Επειδή οι «ατέλειες των χαρτών» του ECDC σε συνδυασμό με την ατυχή επιλογή σας είναι δυνατόν να προκαλέσουν εσφαλμένες εντυπώσεις, το διάγραμμα που ακολουθεί είναι αρκετά κατατοπιστικό και για το λόγο αυτό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε επόμενη παρουσίασή σας. Τα στοιχεία είναι φυσικά από το John Hopkins. Στη περίπτωση που θα θέλατε κάποιες περαιτέρω διευκρινήσεις, θα μπορούσατε να απευθυνθείτε στον ΕΟΔΥ, ό οποίος - όπως φαντάζομαι ότι γνωρίζετε - επικαιροποιεί καθημερνά τα στοιχεία που στέλνει στις διεθνείς αυτές βάσεις δεδομένων

Τα διαγράμματα αυτά θα σας είναι επίσης χρήσιμα για την επόμενη παρουσίασή σας, δεδομένου ότι αποδεικνύουν με τη «σταθερή» θέση της Ελλάδας σε αριθμό κρουσμάτων ειδικά τον τελευταίο μήνα, την αποτελεσματικότητα της πολιτικής σας, όπως την αναλύσατε διεξοδικά στην πρόσφατη ενημέρωση στου Υπουργείο Υγείας στις 19/03/21 : «Εφαρμόζουμε από την αρχή της πανδημίας τον λεγόμενο «δυναμικό προγραμματισμό».

Σας παραθέτω και ένα επιπλέον διάγραμμα επειδή ο κος Μαγιορκίνης , αναφέρθηκε στα «ενεργά κρούσματα»: «βάσει των στοιχείων που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια φαίνεται να είναι σχετικά σταθερός». Πιστεύω ότι θα σας φανεί κι αυτό χρήσιμο, προκειμένου να υποστηριχθεί και απεικονιστικά η εκτίμηση του «επιδημιολόγου» σας, διότι όπως φαίνεται και στο διάγραμμα ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων εμφανίζεται ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, την οποία ακολουθεί !!!! Τα στοιχεία είναι από τη βάση δεδομένων του worldometers, που κι εσείς χρησιμοποιείτε προκειμένου να μην διαταραχθεί η ομοιομορφία της παρουσίασης σας.

(Φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News