Γιώργος Σαχίνης

Π. Βλαχογιαννόπουλος: Αποτυχία επιτροπής, πολιτικών αποφάσεων και έλλειψη στρατηγικής , προσοχή στα εμβόλια Astra Zeneca

Ο Καθηγητής Παθολογίας- Ανοσολογίας στον 98.4

Ο Καθηγητής Παθολογίας- Ανοσολογίας στο ΕΚΠΑ , Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος,  μιλώντας στον 98.4 υπήρξε εξόχως αποκαλυπτικός για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την διαχείριση της Πανδημίας , τις ευθύνες των μελών της Επιτροπής η οποία όπως είπε αν διαφωνεί με την νομιμοποίηση πολιτικών αποφάσεων στο όνομα της , θα έπρεπε να παραιτηθεί.

Δε υπάρχει κανένα σχέδιο, τα δεδομένα είναι είτε λειψά, είτε ανύπαρκτα, επιδημιολογική επιτήρηση και στρατηγική δεν υπάρχει, καμία ουσιαστική εικόνα της διασποράς στη κοινότητα, ενώ τα δημόσια νοσοκομεία είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Λίγοι εμφανίζονται και εντός της Επιτροπής , είπε, να εισηγούνται ή να λαμβάνουν χρηματοδοτήσεις και για αυτό σωπαίνουν σε πολιτικές επιλογές , αναρωτήθηκε; Εκτίμησε ότι είναι πιθανόν το μόνο σχέδιο που υπάρχει να είναι τα αλλεπάλληλα lockdown σε συνδυασμό με όσους λίγους εμβολιασμούς γίνονται, αλλά και την φυσική λοίμωξη  και την ανοσία που θα επιφέρει αυτή στο πληθυσμό.

Αλλά η τελευταία , είπε, έχει το ρίσκο πολλών θανάτων σε όσες ομάδες του πληθυσμού αν νοσήσουν θα είναι βαριά περιστατικά.

Ο κ. Βλαχογιαννόπουλος τόνισε ακόμη ότι για τις μεταλλάξεις , αν είναι περισσότερο ή λιγότερο επικίνδυνες, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι στα όσα δημοσιοποιούμαι , αφού τα δεδομένα που υπάρχουν είναι λίγα , ιδίως σε σχέση με τους εμβολιασμούς που γίνονται και επισφαλή.

Τέλος ο κ. Βλαχογιαννόπουλος, εμφανίστηκε εξαιρετικά επιφυλακτικός για την συνέχεια των εμβολιασμών με Astra Zeneca από την συγκεκριμένη παρτίδα που 9 χώρες στην Ευρώπη λόγω ανεπιθύμητων αντιδράσεων με θρομβώσεις σταμάτησαν , από την στιγμή που υπάρχει η παρτίδα αυτή και στην Ελλάδα.

Όπως είπε, πρέπει με διαφάνεια να δούμε το θέμα που προέκυψε και αυτός  είναι ο λόγος της ύπαρξης της φαρμακο-επαγρύπνησης , τονίζοντας ότι οι εξηγήσεις από τον EMA, δεν τον καλύπτουν από τη στιγμή που για την συγκεκριμένη παρτίδα, υπάρχουν σοβαρά πλέον ερωτηματικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια