Θ. Ξυλούρης: Οι αλλαγές Κεραμέως καταδικάζουν τους μαθητές των εσπερινών

Απόψεις
Θ. Ξυλούρης: Οι αλλαγές Κεραμέως καταδικάζουν τους μαθητές των εσπερινών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη

«Είμαστε εργαζόμενοι, οικογενειάρχες, με ελάχιστο χρόνο για διάβασμα, όμως προσπαθούμε να πιάσουμε αυτή την 2η ευκαιρία και να κυνηγήσουμε το όνειρο των σπουδών, της επιστήμης , της γνώσης.

 Επιστολή των μαθητικών Συμβουλίων των εσπερινών ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. αλλά και αρκετών Συλλόγων Διδασκόντων στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στους όρους εισαγωγής τους στα ΑΕΙ.

«Οι μαθητές των εσπερινών ΓΕ.Λ.-ΕΠΑ.Λ. εκκινούν από μια πολύ δύσκολη αφετηρία, αφού είναι άνθρωποι που προσπαθούν να συνδυάσουν τις σπουδές με οικογένεια και εργασία» είπε σήμερα στον 98.4 ο 35χρονος Θεόφιλος Ξυλούρης,  μαθητής της Γ Λυκείου στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, εξηγώντας και το λόγο για τον οποίο υπήρχε η ποσόστωση του 1%, για τους εισερχόμενους στα ΑΕΙ.

Τα μαθητικά Συμβούλια σημειώνουν με αγωνία μεταξύ άλλων: «Επιχειρείται, δηλαδή, με έναν αιφνιδιαστικό και απροσδόκητο τρόπο, η υπονόμευση των δικαιωμάτων της σχολικής κοινότητας των εσπερινών, ενώ ταυτόχρονα προκύπτει έκδηλη ανισότητα εις βάρος της εσπερινής εκπαίδευσης, στο σύνολό της, και διακυβεύεται ακόμη και η ίδια η βιωσιμότητα των σχολείων αυτών.  Ως μαθητές των εσπερινών λυκείων, εκφράζουμε τη βαθιά απογοήτευσή μας για τις αλλαγές που προωθήθηκαν από το ΥΠΑΙΘ και επικαλούμαστε το ανθρωπιστικό ιδεώδες τής διά βίου εκπαίδευσης, προκειμένου οι μαθητές των εσπερινών λυκείων να εξαιρεθούν από την ελάχιστη βάση εισαγωγής, με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία και την κοινωνική δικαιοσύνη». 

Στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής με παρέμβαση του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης αναφέρθηκε στο δίκαιο του αιτήματος των μαθητών, τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και την ανοικτή επιστολή που αποστέλλει στην Υπουργό παιδείας. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News