Νάσος Ηλιόπουλος: Η παταγώδης αποτυχία των Lockdown και η στρατηγική δημόσιας υγείας στη κοινότητα

Απόψεις
Νάσος Ηλιόπουλος: Η παταγώδης αποτυχία των Lockdown και η στρατηγική δημόσιας υγείας στη κοινότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ  Νάσος Ηλιόπουλος σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης στο ράδιο 98.4 , υποστήριξε ότι η κυβερνητική παραδοχή ότι μόνο με lockdown αντιμετωπίζει την πανδημία, συνιστά ομολογία αποτυχίας ιδίως σε μια πανδημία που πρώτιστα αφορά μέτρα δημόσιας υγείας στη κοινότητα για να μην φτάσεις σε αναγκαστικά μέτρα σωτηρίας από την κατάρρευση των νοσοκομείων και των υποδομών τους.

Στο ερώτημα τι έχει γίνει ώστε να μην καταλήξουμε σε διαρκή lockdown για να σώσουμε το σύστημα των νοσοκομείων, ένα χρόνο τώρα, η απάντηση είπε ο κ. Ηλιόπουλος πέραν της επικοινωνιακής διαχείρισης είναι απολύτως τίποτα. Οι συνέπειες είναι καταστροφικές και στην οικονομία αλλά και στα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, ενώ την ίδια  ώρα ακόμη και η μάχη των εμβολίων, των φαρμάκων και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας  είναι στα αζήτητα.

Η κυβέρνηση ακόμη και με τα  δημόσια νοσοκομεία στο κόκκινο, δεν επιτάσσει με βάση το νόμο τα ιδιωτικά, δεν έχει επαρκείς μονάδες ΜΕΘ σε αριθμό, ενώ σε επίπεδο επιδημιολογικής επιτήρησης καν δεν συνταγογραφεί τεστ  δωρεάν για τους πολίτες. Ακόμη χειρότερα η στήριξη στο Ε.Σ.Υ. είναι ανύπαρκτη , ενώ η επιδημιολογική επιτήρηση και οι ιχνηλατήσεις ανύπαρκτες σε μέσα μαζικής μεταφοράς, εργασιακούς χώρους και σχολεία. Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού και σε άλλες πτυχές της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας, ενώ αναφέρθηκε και στα  επικοινωνιακά αυτογκόλ  της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία αν και εξηγήθηκαν και διευκρινίστηκαν, εντούτοις  με προσωπική σφραγίδα όπως είπε του ίδιου του Πρωθυπουργού παραποιούνται πλέον πλήρως με στόχο την αποφυγή της ουσιαστικής συζήτησης , που είναι πως οι επιλογές της κυβέρνησης του καταστρέφουν την χώρα σε όλα τα επίπεδα.

(φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News