Γιώργος Σαχίνης

Γ. Μαργαρίτης: Αποσυντίθεται το πολιτικό σύστημα και οι εθνικές μας θέσεις

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη

Οι ελληνοτουρκικές “σχέσεις” έχουν, εδώ και λίγο καιρό, περιοριστεί στις πίσω σελίδες της επικαιρότητας. “Κανονικότητα” και οι έρευνες του “Τσεσμέ”.

Αυτό εκτιμά μιλώντας σήμερα στον 98.4 μεταξύ άλλων ο καθηγητής σύγχρονης Ιστορίας και συγγραφέας Γιώργος Μαργαρίτης.

Η “κανονικότητα” επελαύνει και στα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας. Στην εδώ περίπτωση τις προδιαγραφές τις έχει υπαγορεύσει η πολύμηνη κυριαρχική παρουσία του Oruc Reis και του συνοδού του στόλου στις νοτιο-ανατολικές θαλάσσιες ζώνες, έξι μίλια πέρα από τις ελληνικές ακτές. Με βάση αυτές τις προδιαγραφές το ερευνητικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού “Τσεσμέ” ξεκίνησε πολυήμερες έρευνες στο κεντρικό Αιγαίο, με συνοδεία φρεγάτας, έτσι ώστε να καταστεί η παρουσία του πιο “νόμιμη” και πιο “ειρηνική”.

Τα όσα συμβαίνουν δεν διατάραξαν ούτε στο ελάχιστο την μακαριότητα της ελληνικής πλευράς. Οι περίφημες διερευνητικές δεν διακόπηκαν, καθώς ο Μάρτιος πλησιάζει, ενώ δεν υπήρξε καμία αντίδραση στην τουρκική “διαφωτιστική” ανακοίνωση ότι ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την «αποσυμπίεση της έντασης» στο Αιγαίο, στο πλαίσιο των μηχανισμών του ΝΑΤΟ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια