Γιώργος Σαχίνης

Κ. Φαρσαλινός: Οι επιστημονικές ανακολουθίες και ο εκφοβισμός της κοινωνίας

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη

Ο ερευνητής Δημόσιας Υγείας στα Πανεπιστήμια Πατρών και  Δυτικής Αττικής, μιλώντας στον 98.4 , υποστήριξε ότι πλέον κάθε προγνωστικό μοντέλο μετά από 4 μήνες περιοριστικών μέτρων , είναι αναξιόπιστο αφού στηρίζεται σε προβληματικά και ελλειμματικά στοιχεία , χωρίς σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση, αλλά σε «τυφλές» δειγματοληψίες, όπου ανάλογα με την εμφάνιση κατά τύχη αυξημένων θετικών περιστατικών λαμβάνονται μέτρα .

Τα lockdown επί 4 μήνες δεν αναχαίτισαν την διασπορά και με όλα τα μέτρα ακόμη και με μάσκες σε 3 μήνες είχαμε 4.700 νεκρούς. Ο φόβος  στους πολίτες , ώστε να πειθαρχούν στα όποια μέτρα αποφασίζονται χωρίς στοιχεία αξιολογημένα, είναι επιλογή και κανονικά οι επιστήμονες που τα θεωρητικοποιούν κατά αυτό τον τρόπο, θα έπρεπε να ντρέπονται. Ο κ. Φαρσαλινός εκτίμησε ότι ο ιός θα παραμείνει για χρόνια  και θα πρέπει να συμβιώσουμε μαζί του με αντίληψη, όπως και με τους ιούς της γρίπης , ενώ  τόνισε ότι οι μεταλλάξεις και η εξέλιξη τους , είναι ο «γρίφος» για την ούτως ή άλλως  ανοιχτή πρόκληση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων σε αυτές.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι είναι αδιανόητο , να εμφανίζεται ως σοβαρή πράξη στο Ηνωμένο Βασίλειο, η απόφαση με εθελοντές που θα μολυνθούν από τον ιό να γίνουν περαιτέρω έρευνες και για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, αφού αυτό εκτός από μείζον ηθικό θέμα, έρχεται και σε αντίφαση με την επικινδυνότητα του ιού ανεξαρτήτως ηλικίας και ειδικής κατηγορίας ευπαθούς πληθυσμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια