Κ. Φαρσαλινός: Άλλο ιατρική πολιτική και άλλο πολιτική στην ιατρική

Απόψεις
Κ. Φαρσαλινός: Άλλο ιατρική πολιτική και άλλο πολιτική στην ιατρική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη

Ο ερευνητής  Δημόσιας Υγείας στα Πανεπιστήμια  Πατρών  και Δυτικής Αττικής , ανέλυσε σήμερα όλη την επικοινωνιακή πλημμυρίδα γύρω από τις μάσκες, τα εμβόλια και τα lockdown, που όπως είπε αντί να πατάνε σε λογικές επικοινωνίας και ανάλυσης για λόγους δημόσιας υγείας ως στρατηγική ιατρικής πολιτικής, μετατρέπουν σε ρόλο πολιτικής αιτιολόγησης και επικοινωνιακών αναγκών , την ίδια την ιατρική.

Ο κ. Φαρσαλινός  εξήγησε γιατί κατά την γνώμη του οι αντικρουόμενες απόψεις των ίδιων εμπειρογνωμόνων σε όλη την φάση της πανδημίας στην Ελλάδα, δεν είναι παρά η έλλειψη στρατηγικής με κατανόηση του τι σημαίνει τελικά Δημόσια Υγεία. Ακόμη και το πρόσφατο spot για τους εμβολιασμούς με δύο κορυφαίους Έλληνες κωμικούς ηθοποιούς , είναι παραπλανητικό με λάθος μήνυμα,  που όμως στο βωμό των επικοινωνιακών εντυπώσεων δημιουργεί θέματα γύρω από το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Ο κ. Φαρσαλινός , μίλησε ακόμη για τα τρία σοβαρά περιστατικά μετά τους εμβολισμούς σε Κέρκυρα και Κρήτη, τονίζοντας ότι ναι μεν δεν μπορούν να στοχοποιούνται τα εμβόλια, αλλά από την άλλη ούτε να αθωώνονται οι εταιρίες παρασκευής τους για το κάθε συμβάν. Η διαφάνεια , η πλήρης έρευνα και οι δημόσιες απαντήσεις είναι αυτά τα συστατικά που στη τελική  βάζουν φρένο σε κάθε ακραίο σενάριο που στην αντίθετη περίπτωση κυκλοφορεί.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News