Ν. Θωμαΐδης: «Προβολή δεκαημέρου πριν την διασπορά στην ανάλυση των λυμάτων»

Απόψεις
Ν. Θωμαΐδης: «Προβολή δεκαημέρου πριν την διασπορά στην ανάλυση των λυμάτων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σαρώνουν ψυχοφάρμακα και ναρκωτικές ουσίες εν μέσω πανδημίας»

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ , Νίκος Θωμαΐδης, μιλώντας στον 98.4 , εξήγησε την μέθοδο με την οποία καθημερινά ελέγχονται τα λύματα της Αττικής στη Ψυττάλεια , ώστε να υπολογίζεται το ιικό φορτίο και η αύξηση του , άρα και η άνοδος της διασποράς του ιού στη κοινότητα.

Όπως είπε τουλάχιστον δέκα μέρες πριν την έξαρση των περιστατικών στη κοινότητα , η εικόνα είναι απολύτως αξιόπιστη από τα δείγματα των λυμάτων για την τάση που διαμορφώνεται, όπως επίσης και για την κάμψη της διασποράς, αντίστοιχα μετά την λήψη μέτρων.

Πριν τα τελευταία μέτρα στην Αττική, το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, είπε, είχε αυξηθεί σε μια εβδομάδα κατά 200%. Αίσθηση προκαλούν και τα όσα ανέφερε, για την αύξηση μέσα στη πανδημία των ψυχοφαρμάκων και των ναρκωτικών ουσιών και μάλιστα όπως προκύπτει από την ανάλυση δειγμάτων στα λύματα μιλάμε για πολύ συγκεκριμένες ουσίες.

Ο κ. Θωμαΐδης ανέφερε επίσης, ότι στα στοιχεία που συγκεντρώνονται από το Εργαστήριο του, σύντομα θα μπορούν να δώσουν απαντήσεις για τις διατροφικές συνήθειες μας εν μέσω πανδημίας, αλλά και για το αν αυξήθηκε η χρήση ουσιών με βιταμίνη D και ψευδάργυρο.

(Φωτογραφία cnn.gr)
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News