Κ. Μελάς: Σκληρό το 2021, οικονομικά και κοινωνικά σε ένα δυστοπικό παγκόσμιο περιβάλλον

Απόψεις
Κ. Μελάς: Σκληρό το 2021, οικονομικά και κοινωνικά σε ένα δυστοπικό παγκόσμιο περιβάλλον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη

Χρονιά σκληρή και με βαριές συνέπειες οικονομικά, κοινωνικά και βιοτικά για  τις κοινωνίες όχι μόνο του υπανάπτυκτου κόσμου, αλλά και τις πιο αναπτυγμένες, εκτίμησε ο καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο Πάντειο, Κώστας Μελάς, μιλώντας στον 98.4 με αφορμή τις συνέπειες παγκόσμια στην οικονομία, ένα χρόνο τώρα με την πανδημία σε πρώτο φόντο.

Όπως είπε η πανδημία, όχι απλά διεύρυνε τις ανισότητες , αλλά επιφέρει μεγάλες γεωπολιτικές ανακατατάξεις, με την τεχνο-επιστήμη να θέτει τους νέους όρους του παιχνιδιού, που μόνο επιστροφή στη κανονικότητα, όπως την ξέραμε πριν την πανδημία αλλά και την οικονομική κρίση δεν προοιωνίζεται.

Ακόμη χειρότερα , που οι κάτοχοι των όρων του παιχνιδιού στις τεχνοεπιστήμες παγκόσμια, με την αλαζονεία που τους διακρίνει, θεωρούν ότι μπορούν να ελέγξουν και να καθοδηγήσουν όλο το σύστημα πλανητικά.

Ο κ. Μελάς μίλησε για ένα δυστοπικό περιβάλλον που διαμορφώνεται, όπου μετά το παγκόσμιο δίχτυ ελέγχου, από το χρηματιστηριακό και πιστωτικό κεφάλαιο   και μέσω της φούσκας του χρέους, ένα ακόμη πιο περίπλοκο δίχτυ μέσω των κατόχων των πλατφορμών  των τεχνοεπιστημών, επιχειρεί απόλυτα να ελέγξει του λαούς , εισβάλλοντας ακόμη και στο πυρήνα των εθνών –κρατών. 

Ο κ. Μελάς μίλησε και για την αρνητική εικόνα που διαμορφώνεται στην Ευρωπαϊκή οικονομία, την σκληρή κατάσταση στην Ελληνική, αλλά και τις κοινωνικο-οικονομικές  και πολιτικές πυροδοτήσεις που δημιουργούνται , με την πανδημία να έχει επιταχύνει τις δραματικές αλλαγές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News