Κ. Φαρσαλινός: Κρύβουν τις αβεβαιότητες και συνεχίζουν χωρίς στρατηγική στη Πανδημία

Απόψεις
Κ. Φαρσαλινός: Κρύβουν τις αβεβαιότητες και συνεχίζουν χωρίς στρατηγική στη Πανδημία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη

Ο ερευνητής Δημόσιας Υγείας στα Πανεπιστήμια Δυτικής Αττικής και Πατρών, Κώστας Φαρσαλινός , με αφορμή τον προβληματισμό για τις μεταλλάξεις που πυκνώνει, υπενθύμισε τις βεβαιότητες όσων πριν λίγο καιρό μιλούσαν για την κάλυψη τους από τα εμβόλια και το πώς τώρα ετοιμάζουν νέα δέσμη μέτρων εκτιμώντας ότι κάποιες από τις μεταλλάξεις δεν μπορούν να καλύψουν με αποδοτικότητα στον γενικό πληθυσμό μεγαλύτερη του 50%.

Όπως είπε στον 98.4 , δυστυχώς αποδεικνύεται στη πράξη η ρήση του  προ διμήνου , πως «η επιτυχία στα εμβόλια από την αποτυχία ίσως να αποδειχθεί μία μετάλλαξη δρόμος».

 Ο ίδιος ανέλυσε τα πρώτα γενικά δεδομένα που έρχονται από το Ισραήλ για τον εμβολιασμό για το αρχικό στέλεχος του ιού και είπε ότι σε 2-3 εβδομάδες θα ξέρουμε σίγουρα για αυτό σε ποιο επίπεδο βρισκόμαστε , κοιτώντας πάντα το Ισραήλ.

Ο κ  Φαρσαλινός , μίλησε ακόμη για το «λάθος» αποτύπωμα στη λήψη μέτρων που μας οδηγούν τα «τυφλά» τεστ, αλλά και την προβληματική συλλογιστική χωρίς άλλη στρατηγική των lockdown με την λογική του «ακορντεόν» για την κοινωνία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News