Θ. Καμπαγιάννης: «Σκηνικό Όργουελ με άλλοθι την Πανδημία για Συναθροίσεις και Δημοκρατικά Δικαιώματα»

Απόψεις
Θ. Καμπαγιάννης: «Σκηνικό Όργουελ με άλλοθι την Πανδημία για Συναθροίσεις και Δημοκρατικά Δικαιώματα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σε Mall και στα ΜΜΜ, δεν κολλάει στο συνωστισμό και τις ουρές ο ιός. Στο Πολυτεχνείο, στην επέτειο Γρηγορόπουλου και στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, κολλάει»

Το μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και εκ των δικηγόρων Πολιτικής Αγωγής στη δίκη και καταδίκη , της «Χρυσής Αυγής», Θανάσης Καμπαγιάννης , μιλώντας στον 98.4 για την νέα απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ περί απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων , μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, έκανε λόγο για ένα άκρως αντιδημοκρατικό πλαίσιο που διαμορφώνεται, καταστρατηγώντας βασικές διατάξεις του Συντάγματος. Όπως είπε, στήνεται ένα σκηνικό Όργουελ με άλλοθι την Πανδημία για Συναθροίσεις και Δημοκρατικά Δικαιώματα, στη λογική του «Πανοπτικού» και μέσω πολυάριθμων διατάξεων που καθιστούν το Συνταγματικό δικαίωμα στις συναθροίσεις , στη πράξη «νεκρό γράμμα». Οι περιοριστικές Υπουργικές αποφάσεις, από το καλοκαίρι και μετά, αναστέλλουν τις πολυάριθμες συγκεντρώσεις, με την επιφύλαξη των δημόσιων συναθροίσεων του άρθρου 11 του Συντάγματος. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει εν λευκώ απαγόρευση του δικαιώματος στη συνάθροιση! Τέτοια απαγόρευση πρέπει να εκδοθεί είτε βάσει του άρθρου εξηκοστού όγδοου παρ. 2 της από 20.03.2020 ΠΝΠ, η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020 είτε βάσει των διατάξεων του ν. 4703/2020 (νόμου Χρυσοχοϊδη). Τέτοιες απαγορεύσεις εξεδόθησαν το τετραήμερο της 15-18 Νοεμβρίου και την 6η Δεκεμβρίου δυνάμει της ΠΝΠ από τον Αρχηγό της Αστυνομίας.

Φυσικά, ακόμα και χωρίς την έκδοση απαγόρευσης, η κυβέρνηση καθιστά αδύνατο το δικαίωμα στη συνάθροιση με την επιβολή προστίμων για παραβίαση της απαγόρευσης μετακίνησης. Η δικαιολογητική αιτία του προστίμου είναι οι περιοριστικά οριζόμενες έξι (6) αιτίες μετακίνησης πέραν της εργασίας. Αφού δεν αναφέρεται εκεί μήνυμα για προσέλευση σε συνάθροιση, ο πολίτης που συμμετέχει σε μία συγκέντρωση υφίσταται πρόστιμο γιατι δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη μετακίνησή του. Την ίδια ώρα, λέει ο κ. Καμπαγιάννης , στην Ερμού, σε Mall και στα ΜΜΜ, δεν κολλάει στο συνωστισμό και τις ουρές ο ιός. Στο Πολυτεχνείο, στην επέτειο Γρηγορόπουλου και στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, κολλάει κατά την κυβέρνηση, παρότι οι συγκεντρώσεις γίνονται με μάσκες και όλα τα μέτρα προστασίας του κοινωνικού συνόλου.

 Αυτό που έκανε με την τελευταία αστυνομική διαταγή η κυβέρνηση, ήταν να απαγορεύσει για τρίτη φορά τις συναθροίσεις (άνω των 100 ατόμων) το τελευταίο τρίμηνο, αναστέλλοντας το άρθρο 11 του Συντάγματος, χωρίς την προβλεπόμενη συνταγματική διαδικασία του α. 48, με απόφαση δηλαδή της Βουλής.

Δεν υπήρχε απαγόρευση των συναθροίσεων του α. 11 του Συντάγματος όπως ισχυρίζονται το Αρχηγείο της Αστυνομίας και τα μέσα ενημέρωσης του καθεστώτος! Η συγκέντρωση των φοιτητών την προηγούμενη Πέμπτη ΔΕΝ ήταν απαγορευμένη!

Δεν υπήρχε απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 9 ατόμων ώστε τα 100 άτομα να συνιστούν "χαλάρωση" ή "διεύρυνση" όπως ισχυρίζονται το Αρχηγείο της Αστυνομίας και τα μέσα ενημέρωσης του καθεστώτος!

Ας απαντήσει η Αστυνομία και τα μέσα ενημέρωσης του καθεστώτος: ποιό sms ή ποια βεβαίωση μετακίνησης πρέπει να συμπληρώσει ο πολίτης που θέλει να συμμετάσχει σε συνάθροιση κάτω των 100 ατόμων;

Η κυβέρνηση εξέδωσε μια πολιτική απόφαση καταστολής των διαμαρτυριών του φοιτητικού κινήματος εν όψει ψήφισης του νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη για τα Πανεπιστήμια , σημείωσε ο κ. Καμπαγιάννης . Απέναντι στις προκλήσεις που θέτει η δημοκρατία και η έκφραση της κοινωνικής αντιπολίτευσης στον δρόμο, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου , χωρίς έκτακτη κατάσταση, όταν μάλιστα την ίδια ώρα η Βουλή λειτουργεί και νομοθετεί κανονικά.

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News