Γιώργος Σαχίνης

Δημ. Κούβελας - Κ. Φαρσαλινός: Αλήθειες για εμβόλια, μεταλλάξεις, μονοκλωνικά και κολχικίνη

Ακούστε τις θέσεις των δύο επιστημόνων

Ο Καθηγητής Κλινικής  Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ  Δημήτρης Κούβελας και ο ερευνητής στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας στα Πανεπιστήμια Δυτικής Αττικής Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, σημείωσαν μιλώντας στο ράδιο 98.4 ότι για την ώρα δεν έχουμε γνώση της μελέτης για την κολχικίνη, παρά μόνο ένα δελτίο τύπου από τον Καναδά, που έχει εξαιρετικά συστολικές εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα, όμως είναι θετικό έστω και τώρα που ανοίγει η συζήτηση και η χρήση και φαρμάκων για όσους νοσούν ή θα νοσήσουν , την ώρα που η γραμμή παραγωγής και εφοδιασμού των εμβολίων έχει εξελιχθεί σε διεθνές πρόβλημα.

Ο κ. Κούβελας τόνισε ότι υπάρχουν πλέον ευθύνες για την αποσιώπηση επί μήνες της θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων, μετά την εισαγωγή τους και από την Γερμανία, αφού στο μεταξύ χάθηκαν συνάνθρωποι μας , όταν κάποιοι εξ αυτών θα μπορούσαν με τα μονοκλωνικά να είχαν σωθεί. Οι μεταλλάξεις για τον ίδιο είναι αναμενόμενες , όπως είπε, για όλους τους επιστήμονες  αλλά το ερώτημα είναι αν χρησιμοποιούνται επικοινωνιακά για να καλύψουν κενά στην υπόθεση των εμβολίων, ώστε η ευθύνη αστοχιών να πέσει στις μεταλλάξεις. Ο κ. Φαρσαλινός από την πλευρά του τόνισε με έμφαση ότι για όσους συνεχίζουν να αυθαιρετο-λογούν για την προστασία του εμβολίου από τη μετάδοση, η είδηση ότι διεγνώσθη θετικός στον ιό ο γιός του Αλέξη Τσίπρα,  αποτελεί ένα καλό μάθημα για την άγνοια που οι ίδιοι οι δημοσιολογούντες  περί του εμβολίου, επιδεικνύουν , αλλά και για την άγνοια που έχουμε όλοι μας σχετικά με το ΑΝ και πόσο προστατεύει το εμβόλιο από το να γίνεται φορέας ο εμβολιασμένος και να μεταδίδει τον ιό. Όπως είπε, ο κ. Τσίπρας έκανε πριν από 6 ημέρες τη 2η δόση του εμβολίου,  πρακτικά δηλαδή έχει σημαντική κάλυψη.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ μπήκε σε προληπτική καραντίνα.Κατά τα άλλα, κάποιοι συζητούν για πιστοποιητικά εμβολιασμού με σκοπό τη χρήση τους ως πρόληψη της μετάδοσης... Ενώ είναι προφανές ότι δεν ξέρουμε τίποτα...

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια