«Θύελλα» αντιδράσεων: «Αναγκάζουν» εργαζόμενους και συγγενείς φιλοξενούμενων στο Γηροκομείο του Αγ. Μηνά να εμβολιαστούν

Ηράκλειο
«Θύελλα» αντιδράσεων: «Αναγκάζουν» εργαζόμενους και συγγενείς φιλοξενούμενων στο Γηροκομείο του Αγ. Μηνά να εμβολιαστούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός» η θέση της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Λένας Μπορμπουδάκη

«Δεν θυσιάζεις συναδέλφους σου και γέροντες για ένα πείσμα» η θέση του προέδρου του Δ.Σ πατήρ Εμμανουήλ Σταυρουλάκη στο Ράδιο 98.4.

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η «προτροπή» του Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου «Παναγία Γοργοεπύκοος» που έγκειται στην αρμοδιότητα του ιερού Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Μηνά, προς εργαζόμενους και οικείους φιλοξενούμενων στη δομή να εμβολιαστούν υποχρεωτικά, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να μείνουν σπίτι τους προκειμένου να μην κινδυνεύσουν συνάδελφοι τους ή ηλικιωμένοι.

Εργαζόμενοι κατήγγελλαν στον 98.4 πως  μέσα σε λίγες ώρες κλήθηκαν να πάρουν την απόφαση με το δίλλημα της απομάκρυνσης τους  από τον εργασιακό τους χώρο, με αναστολή εργασίας από ένα έως τρεις μήνες και αδιευκρίνιστη τη συνέχεια. Για τους φιλοξενούμενους η «προτροπή» στους οικείους ήταν: είτε εμβολιασμός είτε παραμονή των ηλικιωμένων σπίτι τους μέχρι να λήξη η κρίση.

Το «βάσιμο» της απόφασης της Διοίκησης υπερασπίστηκε ο πρόεδρος της πατήρ Εμμανουήλ Σταυρουλάκης με την «προτροπή»: «Πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που εργάζονται,  Δεν θυσιάζεις συναδέλφους σου και γέροντες για ένα πείσμα». Διευκρίνισε ωστόσο ότι η θέση του Συμβουλίου στηρίζεται ιατρικά στη θέση του γιατρού αλλά στερείται νομικής κάλυψης.

«Ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός» η θέση της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Λένας Μπορμπουδάκη.

«Η θέση της Διοίκησης του Γηροκομείου δεν είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα της χώρας και τις Διεθνείς Συνθήκες» η θέση του Καθηγητή Εργατικού Δικαίου Αλέξη Μητρόπουλου.

Κ. Φαρσαλινός: Σοκαριστική άποψη και άγνοια από τον Πρόεδρο του Γηροκομείου

Να πάρει θέση η Εκκλησία – Πρόκειται  για εκβιασμό

Κάθετα αντίθετος με τη διαχείριση του θέματος, ιατρικά – κοινωνικά – ηθικά ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός - Ιατρός και Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής – καθώς η επιχειρηματολογία του Προέδρου του ΔΣ εμπεριέχει άγνοια περί ιατρικής,  βιοηθικής αλλά παραβιάζει και ατομικά δικαιώματα. Ο κος Φαρσαλινός ζήτησε τάχιστα την παρέμβαση της Εκκλησίας για το θέμα.

Σ. Βοργιάς: Οι όποιες αναστολές θα κριθούν άκυρες

Αν δεν αλλάξει η θέση της Διοίκησης του Γηροκομείου θα προσφύγουμε και στα δικαστήρια

Τα παραπάνω διευκρίνισε στον 98.4 ο Πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς κρίνοντας ότι ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου και με τη σημερινή καταγγελία στον 98.4.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

(Φωτογραφία Αρχείου RawPixel)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News