Απ. Βανταράκης: «Καμία πολιτική υγείας στη κοινωνία, αντιμετώπιση μόνο στα νοσοκομεία»

Απόψεις
Απ. Βανταράκης: «Καμία πολιτική υγείας στη κοινωνία, αντιμετώπιση μόνο στα νοσοκομεία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καθηγητής Υγιεινής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών στον 98.4

Ο καθηγητής Υγιεινής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Απόστολος Βανταράκης , επεσήμανε μιλώντας στον 98.4 ότι η κατάσταση στη διαχείριση της επιδημίας  Covid-19 στην Ελλάδα, εξακολουθεί να παραμένει στο επίπεδο θωράκισης των νοσοκομείων και εκεί μόνο για την αποφυγή συμφόρησης τους, ενώ η αντιμετώπιση της επιδημίας θα έπρεπε να αφορά πρωτίστως πολιτικές δημόσιας υγείας στη κοινωνία.

Πάμε σε άνοιγμα Γυμνασίων- Λυκείων και συζητάμε το πότε , χωρίς να έχει γίνει πάλι καμία ουσιαστική κίνηση σε επίπεδο υγειονομικής επιτήρησης και ενημέρωσης σε αυτά.

Ο κ. Βανταράκης , μίλησε για τα ανοιχτά και ακόμη αναπάντητα ερωτήματα των εμβολίων, την αλλαγή των πρωτοκόλλων στα μοριακά τέστ, τις μεταλλάξεις αλλά και την ανεξήγητη σιωπή γύρω από την μη εισαγωγή και χρήση θεραπείας με μονοκλωνικά αντισώματα.

Όπως τόνισε, ένα χρόνο μετά, πρέπει να σταματήσει η απόδοση ευθυνών στους πολίτες και το κράτος να αναλάβει τις δικές του με την ανυπαρξία στρατηγικού σχεδιασμού για την επόμενη μέρα , απλά παρακολουθώντας τις εξελίξεις , λαμβάνοντας μέτρα εκ των υστέρων ανάλογα με το αν πέφτει ή όχι ο δείκτης περιστατικών στη κοινωνία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News