Α. Μητρόπουλος: Καταχρηστικοί και παράνομοι οι όροι για υγιείς και μη εργαζόμενους

Απόψεις
Α. Μητρόπουλος: Καταχρηστικοί και παράνομοι οι όροι για υγιείς και μη εργαζόμενους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη

Εδώ και 101 χρόνια επί Ελευθέριου Βενιζέλου δεν αποκλείστηκε με αυτό τον τρόπο κανένας εργαζόμενος από τη διεκδίκηση εργασίας

Δεν μπορεί νομικός να έχει διδάξει κάτι τέτοιο είπε στον 98.4 ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος. Είναι αντίθετα στο Σύνταγμα τα όσα αναφέρονται  επισημαίνει μετά και την απάντηση της Δημοτικής Αρχής δια στόματος της Αντιδημάρχου ότι : «Αποκλείονται ευπαθείς ομάδες ή άνθρωποι ευάλωτοι στην Covid -19, διότι δεν θα μπορούν να πάρουν άδεια ειδικού σκοπού έτσι και προσληφθούν. Άλλωστε η πρόσληψη γίνεται για να καλυφθούν μόνιμες θέσεις σε μεγάλο βαθμό και τα κενά τα οποία προέκυψαν στο μόνιμο προσωπικό, εξαιτίας των αδειών ειδικού σκοπού.

Ως εκ τούτου και για να προστατευτούν ευπαθείς ομάδες ή άνθρωποι ευάλωτοι στην Covid -19, αποκλείονται από τις προσλήψεις».

Προκλητικές χαρακτηρίζει τις δηλώσεις της δημοτικής Αρχής αναφορικά με τους όρους σύμβασης πρόσληψης εργαζομένων στον Δήμο, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  Δημήτρης Βρύσαλης, αναφέροντας χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ότι «αν η δημοτική Αρχή ενδιαφέρονταν για τους εργαζόμενους θα διεκδικούσε να παρέμεναν οι εκατοντάδες συμβασιούχοι που απέλυσε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News