Δημ. Κούβελας: Η αλήθεια για την παραγωγή εμβολίων, την ασφάλεια, τις μεταλλάξεις και την αποτελεσματικότητα

Απόψεις
Δημ. Κούβελας: Η αλήθεια για την παραγωγή εμβολίων, την ασφάλεια, τις μεταλλάξεις και την αποτελεσματικότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη του καθηγητή κλινικής Φαρμακολογίας

Ο καθηγητής κλινικής Φαρμακολογίας μιλώντας στο ράδιο 98.4 , εξήγησε σήμερα γιατί η αλυσίδα παραγωγής και εφοδιασμού εμβολίων mRNA ,έχει προβλήματα, οδηγώντας τα εμβολιαστικά προγράμματα πολύ πιο πίσω , αποκαλύπτοντας ότι χώρες όπως το Ισραήλ κατά βάση προμηθεύτηκαν σε πρώτη φάση τα εμβόλια που παρήχθησαν από την περίοδο που αυτά ήταν σε πειραματικό- ερευνητικό στάδιο.

Μάλιστα όπως υποστήριξε τα εργοστάσια παραγωγής στην Ευρώπη , αρχικά επιθεωρήθηκαν από τον αμερικανικό FDA και όχι από τον ευρωπαϊκό EMA, ενώ σήμερα η παραγωγική διαδικασία σε πεδίο πρώτων υλών πρέπει να έχει μια απόκλιση , που τα περιστατικά στη Νορβηγία με τους θανάτους άνω των 85 , ίσως σε αυτό το πεδίο θα πρέπει να ερευνηθούν πιο διεξοδικά. Όπως είπε , η φαρμακο-επαγρύπνηση είναι κομβικής σημασίας για τα νέου τύπου εμβόλια και οποιαδήποτε αναφορά μικρή ή μεγάλη , θα πρέπει να γίνεται στον ΕΟΦ ακόμη και από απλούς πολίτες. Παράνομη η υποχρεωτικότητα των εμβολίων, με ειδική αναφορά για το θέμα σε  διεθνείς συμβάσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι όποιος την επικαλείται για το εργασιακό περιβάλλον , τότε θα πρέπει να γνωρίζει ότι παρανομεί. Ο κ. Κούβελας μίλησε για την αιρεσιμότητα   σε δεδομένα των μοριακών τεστ τα οποία δεν θα πρέπει να τα προσεγγίζουμε με απολυτότητα. Κατά την γνώμη του , η στρατηγική με τείχος ανοσίας στο 70% του πληθυσμού, αφενός είναι άγνωστοι από το εύρος της χρονικής διάρκειας ανοσίας των εμβολίων αν μπορεί να χτιστεί, αφετέρου κατά τον ίδιο οι εμβολιασμοί θα έπρεπε στοχευμένα να αφορούν κυρίως ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Εξακολουθεί είπε να παραμένει άγνωστο αν μετά το εμβόλιο μεταδίδει όποιος εμβολιαστεί ή όχι τον ιό, ενώ επέμεινε στην ανεξήγητη στάση να μην έρχονται τα μονοκλωνικά αντισώματα στην Ελλάδα για όσους νοσούν ή θα νοσήσουν και ενδέχεται ως ομάδες υψηλού κινδύνου κάποιοι εξ αυτών να υποτροπιάσουν και να πρέπει να νοσηλευτούν. Ο κ. Κούβελας μίλησε ακόμη για τα νέα στελέχη από μεταλλάξεις του ιού , τα  νέα φαρμακευτικά σχήματα, ενώ αναφέρθηκε στα μέτρα ανεξάρτητα από τα εμβόλια που χρειάζονται στους επόμενους μήνες έναντι της επιδημίας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News