Γιώργος Σαχίνης

Π. Γερουλάνος: Ολιστικό θέμα η κατάχρηση εξουσίας κι όχι μόνο στον Αθλητισμό

Η ψυχολογική, σωματική, κοινωνική , πολιτική και οικονομική βία, είναι ολιστικό θέμα που δεν περιορίζεται μόνο στον Αθλητισμό

Η ψυχολογική, σωματική, κοινωνική , πολιτική και οικονομική βία, είναι ολιστικό θέμα που δεν περιορίζεται μόνο στον Αθλητισμό , είπε μιλώντας στον 98.4 ο Παύλος Γερουλάνος,  επικεφαλής της 3ης  δημοτικής παράταξης στο Δήμο Αθηναίων και πολιτικό στέλεχος στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Ο κ. Γερουλάνος , αναφερόμενος στις εξελίξεις με την επιδημία, σημείωσε ότι στο υπαρκτό θέμα αντιμετώπισης της, δεν μπορεί να εργαλειοποιούνται  από συστήματα και εξουσίες, ο φόβος και η επιβολή μέτρων από την οικονομία μέχρι τα δημοκρατικά δικαιώματα. Για την έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, σημείωσε ότι ναι μεν η Ελλάδα με την Τουρκία πρέπει πάντα να έχουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, αλλά το θέμα εδώ είναι με τι εφόδια και ισχυρά «όπλα» η Ελλάδα προσέρχεται σε έναν τέτοιο διάλογο κι όχι συρόμενη υπό το βάρος απειλών και συσχετισμών για διευθετήσεις παρά το διεθνές δίκαιο. 

Ο ίδιος σχολιάζοντας τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, μίλησε για τους βαθύτερους φόβους τω ν κοινωνιών μπροστά στις μεγάλες παγκόσμιες αλλαγές, που δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με ρηχές αναλύσεις περί λαϊκισμού. Το γιατί 70 εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν Τράμπ, δεν αρκεί μια ταμπέλα απλά για την γοητεία του λαϊκισμού. Ο κατακερματισμένος χώρος της κεντροαριστεράς, είπε, αν πάει χωρίς ένα πειστικό εναλλακτικό πρόγραμμα πάνω στο οποίο θα διαμορφώνει και ένα ενιαίο μέτωπο, τότε θα χάσει τις εκλογές από μια ΝΔ που το πρόγραμμα της είναι προς όφελος των ολίγων και γνωστών συστημικών κέντρων που επιβάλλονται στη κοινωνία.

Η διεύρυνση της παραγωγικής βάσης στη χώρα, δεν είναι η πρόταση της κυβέρνησης μέσα από το πρόγραμμα Πισσαρίδη, αλλά η κεντροαριστερά, αντί να συζητά για συγκολλήσεις  προσώπων και ονοματολογίες, θα πρέπει να καταθέσει σε μια κοινή συζήτηση τώρα, ένα θελκτικό πρόγραμμα που θα ενώνει τα μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας σε μια διευρυμένη παραγωγική ανασυγκρότηση.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια