Π. Βλαχογιαννόπουλος: Κομβικής σημασίας η φαρμακο-επαγρύπνηση μετά τους εμβολιασμούς

Απόψεις
Π. Βλαχογιαννόπουλος: Κομβικής σημασίας η φαρμακο-επαγρύπνηση μετά τους εμβολιασμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H επιδημιολογική επιτήρηση χρειάζεται τεκμηριωμένα, επαναλαμβανόμενα και διαρκώς διευρυμένα δεδομένα

Ο Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος, Καθηγητής Παθολογίας-Ανοσολογίας ΕΚΠΑ, μιλώντας στον 98.4 για την πορεία της επιδημίας, επεσήμανε ότι η επιδημιολογική επιτήρηση χρειάζεται τεκμηριωμένα, επαναλαμβανόμενα και διαρκώς διευρυμένα δεδομένα στον πληθυσμό, με δεδομένο ότι τώρα είμαστε στη καρδιά του χειμώνα.

Τα εμβόλια είναι ένα σημαντικό όπλο μεν, έχουν όμως ακόμη βασικές αβεβαιότητες ως  προς το χρονικό εύρος της ανοσίας  το αν ο εμβολιασθείς μεταδίδει τον ιό και κυρίως για το αν θα μας βάλουν σε ένα φαύλο κύκλο επαναλαμβανόμενων εμβολιασμών, όσο το θέμα των  νέων στελεχών του ιού παραμένει θολό για την επιστήμη.

Η φαρμακο-επαγρύπνηση μετά τους εμβολιασμούς κατά τον κ. Βλαχογιαννόπουλο, είναι κομβικής σημασίας. Κατά τον ίδιο και οι θεραπείες με τα μονοκλωνικά αντισώματα θα έπρεπε να έχουν έρθει στην Ελλάδα , αφού αφορούν όσους νοσούν ή θα νοσήσουν και πολλοί από τις ομάδες υψηλού κινδύνου θα μπορούσαν να αποφύγουν την υποτροπή και την εισαγωγή σε νοσοκομεία και ΜΕΘ.

Ο κ. Βλαχογιαννόπουλος , μίλησε ακόμη για τα επιστημονικά δεδομένα για την ανοσία από φυσική λοίμωξη, ενώ αίσθηση προκαλεί η διατύπωση του , πως  το ενδεχόμενο ο ιός να ξέφυγε από λάθος  σε ερευνητικό εργαστήριο δεν έχει αποκρουστεί μέχρι σήμερα με εύληπτο σε πολίτες και επιστήμονες τρόπο , από όσους  επιστημονικά μιλούν για μια φυσική μετάλλαξη του σε νυχτερίδες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News