Γιώργος Σαχίνης

Κ. Φαρσαλινός: «Τυφλά» τοπικά lockdown και προβληματικά δεδομένα στην επιτήρηση

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη του ερευνητή στα Πανεπιστήμια Δυτικής Αττικής και Πατρών

Ο ερευνητής στα Πανεπιστήμια Δυτικής Αττικής και Πατρών, Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, μιλώντας στο ράδιο 98.4 εκτίμησε ότι ναι μεν η στρατηγική των τοπικών lockdown είναι ασφαλώς ορθή, αλλά όχι όταν επιλέγεται στα «τυφλά».   Στοχευμένα με σωστή επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση, κυρίως δε με πραγματικά δεδομένα και όχι διαρκώς προβληματικά , αντικρουόμενα  που την τινάζουν στον αέρα την επιδημιολογική επιτήρηση .

Ο ίδιος μίλησε για τα ζητήματα που αναφύονται στα εμβόλια και τα εμβολιαστικά προγράμματα, το αλαλούμ εδώ και ένα χρόνο με τις αλλεπάλληλες εγκυκλίους  για τα πρωτόκολλα κηδειών και ταφής όσων καταλήγουν από Covid-19, αλλά και τον προβληματισμό που υπάρχει για τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού.

Ο κ. Φαρσαλινός υποστήριξε ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι επιλογή να μην προχωρούν και στην Ελλάδα παρότι καταδείχθηκε ότι ο ΕΟΦ μπορεί κατ' εξαίρεση να τα φέρει ανεξάρτητα από το πότε θα αποφανθεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) .

Σημείωσε ότι η σφοδρότητα του κύματος της επιδημίας στη καρδιά του χειμώνα, μπορεί να αποδειχθεί πιο οδυνηρή, αλλά δυστυχώς ένα χρόνο μετά είναι εμφανές ότι  στρατηγική δημόσιας υγείας δεν υπάρχει και μοναδική επιλογή είναι τα διαρκή lockdown.

Ανακοίνωσε τέλος την συγκρότηση ενός  Δίκτυο Διαλόγου, Έρευνας και Ανάλυσης για τη Δημόσια Υγεία.

Μια διεπιστημονική προσπάθεια, που  όπως είπε , στόχο έχει να προσεγγίσει σφαιρικά και μεθοδικά τη σοβαρή κρίση Δημόσιας Υγείας, πέρα από τα στενά πλαίσια της μονοδιάστατης «ιατρικοποίησης» της Υγείας (https://dideady.wordpress.com/) , επισημαίνοντας ότι η  COVID-19, είναι  Πανδημία ανισοτήτων και κρίση Δημόσιας Υγείας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια