Κων/νος Τριανταφυλλίδης: Τα εμβόλια mRNA καλύπτουν τις μεταλλάξεις Νοτίου Αγγλίας και Νοτίου Αφρικής

Απόψεις
Κων/νος Τριανταφυλλίδης: Τα εμβόλια mRNA καλύπτουν τις μεταλλάξεις Νοτίου Αγγλίας και Νοτίου Αφρικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής στο ΑΠΘ στον 98.4

Ο ομότιμος καθηγητής  Γενετικής στο ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας σήμερα στον 98.4 παρέθεσε την νέα προδημοσίευση μελέτης στο ιατρικό περιοδικό  Nature , στην οποία περιγράφεται με σαφήνεια  ότι τουλάχιστον τα νέα στελέχη του ιού που εμφανίστηκαν στην νότια  Αγγλία και Νότιο  Αφρική, καλύπτονται από τα  εμβόλια mRNA , που ήδη έχουν αδειοδοτηθεί  για χρήση έκτακτης ανάγκης και με τα οποία ήδη εμβολιάζεται ο γενικός πληθυσμός προληπτικά.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης εκτίμησε ότι πολλά από τα ερωτήματα που οι μελέτες των εταιρειών δεν έχουν απαντήσει ακόμη ως προς την αποτελεσματικότητα τους, θα απαντηθούν σε ένα μήνα περίπου , με τους εμβολιασμούς ρεκόρ σε αριθμό από το Ισραήλ, παρατήρησε ωστόσο ότι εκεί που τα πράγματα είναι απογοητευτικά είναι στη διαχείριση της επιδημίας από τις χώρες, όταν για παράδειγμα στην Ελλάδα η επιδημιολογική επιτήρηση με τεστ είναι αποκαρδιωτική.

Η επιδημία δεν μπορεί να έχει ως λύση τα lockdown είπε , αλλά στ6οχευμένες δράσεις. Ο κ. Τριανταφυλλίδης, υποστήριξε ότι η μετάλλαξη από τον άνθρωπο στα μινκ και ξανά στο άνθρωπο , μπορεί να είναι η εξήγηση για το τι συμβαίνει και στη Δυτική Μακεδονία, σημειώνοντας ότι νέες μελέτες δείχνουν ότι τα μινκ μπορεί να είναι ο αρχικός ξενιστής προς τα άλλα ζώα και άρα και προς τον άνθρωπο της εμφάνισης του ιού.

Σημείωσε ότι σαφώς και οι χώρες όπως και η Ελλάδα θα πρέπει να εξηγήσουν πειστικά γιατί δεν έρχονται και τα μονοκλωνικά αντισώματα ως φάρμακα για τις ομάδες υψηλού κινδύνου από όσους θα νοσήσουν και εντοπιστούν τις πρώτες μέρες και  πριν τα νοσοκομεία , ώστε με τα εκπληκτικά αποτελέσματα ίασης να αποφύγουμε για αυτούς τις ΜΕΘ και τις δυσάρεστες εξελίξεις.

Ο ίδιος τάχτηκε υπέρ της προαιρετικότητας των εμβολιασμών , αν και καλό θα είναι είπε να το κάνουν οι περισσότεροι, υπεροχών και αυτοί που δεν πρέπει να το κάνουν , σημείωσε. Ωστόσο εκτίμησε ότι εταιρείες και χώρες θα επιχειρήσουν να το επιβάλλουν υποχρεωτικά , ανοίγοντας εκτός από επιστημονικά και βιοηθικά και νομικά θέματα.

Η φυσική ανοσία , σημείωσε, είναι εξίσου σημαντική και πλέον θεωρείται για όσους  την αποκτούν αφού νοσήσουν, ότι κρατάει πάνω από 8 μήνες. Κατά τον ίδιο αν εγκριθούν και τα άλλα εμβόλια , τότε με σωστό προγραμματισμό και με πολλά εμβολιαστικά κέντρα , είναι ακόμη εφικτό να έχει χτιστεί τείχος ανοσίας στο γενικό πληθυσμό , έως τις αρχές του καλοκαιριού. Διαφορετικά οι εκτιμήσεις του Π.Ο.Υ. ότι θα περάσει και το 2012 , θα επιβεβαιωθούν.

(Πηγή Φωτογραφίας Facebook)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News