Γιώργος Σαχίνης

Π. Βλαχογιαννόπουλος: «Ακατανόητες αποφάσεις υπό το κράτους πανικού χωρίς επιδημιολογικό σχέδιο»

Όσα υποστήριξε ο Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος, μιλώντας στον 98.4

Ο καθηγητής Παθολογίας – Ανοσολογίας Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος, μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε σήμερα ότι οι αποφάσεις κυβερνητικών στελεχών αλλά και μελών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την επιδημία του Covid-19, είναι προφανές ότι πλέον ακατανόητες, αλληλοσυγκρουόμενες και υπό το κράτος πανικού, από έλλειψη στοιχειώδους στρατηγικής για την αντιμετώπιση της επιδημίας που αφορά την κοινότητα και όχι όσους νοσούν και μπαίνουν στα νοσοκομεία.

Κατά τον κ. Βλαχογιαννόπουλο, εξακολουθούν βασικά δεδομένα να μην υπάρχουν για την διασπορά στη κοινωνία, ως συνέπεια της ανυπαρξίας επιδημιολογικής επιτήρησης, καμία οργάνωση Π.Φ.Υ. , ενώ και τα εμβολιαστικά προγράμματα είναι στον αέρα , από την έλλειψη διαθεσιμότητας εμβολίων τα οποία μέχρι χθες ατυχώς με τόσες ακόμη αβεβαιότητες ως προς την αποτελεσματικότητα τους , τα εμφάνιζαν ως πανάκεια.

Ο καθηγητής ανοσιολογίας τόνισε ότι η Επιτροπή των ειδικών ή θα έπρεπε τώρα έστω να εφαρμόσεις στρατηγική ή να παραιτηθεί σύσσωμη, αφού στη πράξη λειτουργεί χωρίς να κάνει κάτι ουσιαστικό πέρα από τα συνεχή lockdown, την ώρα που αρνείται να δώσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων στη δημοσιότητα.

Κατά τον κ. Βλαχογιαννόπουλο, πολλά ζητήματα χρήζουν εισαγγελικής έρευνας πλέον, όταν με τόσης διάρκειας καραντίνα ούτε τα περιστατικά πετούν, γεγονός που δείχνει ότι η διασπορά είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που εκτιμούν επίσημα,  ενώ και ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα με καραντίνα, μέτρα και μάσκες , δείχνει άλλα πράγματα. Το αλαλούμ είπε με τα σχολεία, είναι απόδειξη ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός, ενώ μιλώντας για τις εξελίξεις σε εμβόλια και φάρμακα, τόνισε με έμφαση ότι πλέον καταρρίπτεται ο μύθος ότι μόνο με εμβόλια θα εξαλείψουμε την  επιδημία.

Κατά την γνώμη του η κατάσταση θα επιβαρυνθεί περαιτέρω όσο μπαίνουμε στη καρδιά του χειμώνα και χωρίς στρατηγική που απαιτεί οικονομικές πολιτικές ενίσχυσης της δημόσιας υγείας , είναι πιθανόν να θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς και να φέρουμε και πάλι τα νοσοκομεία στα παράθυρα της κατάρρευσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια