Γρ. Γεροτζιάφας: «Η Επιδημία με ορίζοντα διετίας, θέλει άλλο σχεδιασμό πολιτικής υγείας»  

Απόψεις
Γρ. Γεροτζιάφας: «Η Επιδημία με ορίζοντα διετίας, θέλει άλλο σχεδιασμό πολιτικής υγείας»  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσα είπε ο καθηγητής στο Γιώργο Σαχίνη  

Ο καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και επικεφαλής του Τομέα Αιματολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Τενόν στο Παρίσι, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, μιλώντας στον 98.4 , υποστήριξε σήμερα ότι η επιδημία του κορωνοιού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στις ΗΠΑ αλλά και κορυφαίων Ευρωπαϊκών Επιτροπών, θα μας απασχολεί τουλάχιστον για μια διετία και όποιος θεωρεί τα εμβόλια πανάκεια , απλά κάνει ένα ολέθριο λάθος στη χάραξη πολιτικών υγείας.

Τα εμβόλια είπε είναι ένα από τα τρία εμβληματικά όπλα στη μάχη με την επιδημία, αλλά τείχος ανοσίας για το 70% του πληθυσμού στην Ευρώπη, δύσκολα θα το έχουμε και αν τον Σεπτέμβριο , οπότε μόνο με αλήθειες και διαφάνεια και όχι επικοινωνιακά σόου , πρέπει να σταθούμε δίπλα στον πολίτη, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Ο κ. Γεροτζιάφας , σημείωσε ότι κανονικά θα έπρεπε στην Ελλάδα , οι πολιτικοί αρχηγοί να κάνουν μια έκτακτη συνάντηση και από κοινού να χαράξουν μια στρατηγική με ενίσχυση της δημόσιας υγείας . Έρχεται είπε τρίτο κύμα ίσως ακόμη πιο σφοδρό, τα εμβόλια ακόμη κι αν προτεραιοποιηθούν οι λήπτες, δεν μπορούν να καλύψουν τους επόμενους μήνες την διάδοση του ιού και όσους θα νοσήσουν , ενώ είναι ακόμη ανοιχτό θέμα όχι η ασφάλεια τους, αλλά η αποτελεσματικότητα τους. Χρειάζονται θεραπευτικές αγωγές και φάρμακα για νοσούντες, άρα και πλαίσιο με δομές στήριξης για; τις θεραπείες ακόμη και στο σπίτι, κάλυψη με συστηματική καταγραφή με τεστ δωρεάν του πληθυσμού και επιδημιολογική επιτήρηση με ανάπτυξη σήμερα κιόλας της Π.Φ.Υ. και όχι αύριο ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα χωρίς ουσία.

Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, είπε ότι ηθικά η υποχρεωτικότητα των εμβολίων ειδικά για το υγειονομικό προσωπικό είναι κατά την γνώμη του επιβαλλόμενο θέμα. Από την άλλη , η προσέγγιση των πολιτών πρέπει να γίνει με διάλογο και διαφάνεια γιατί διαφορετικά ο κοινωνικός στιγματισμός , οδηγεί σε φασιστικές αντιλήψεις σε όλα τα πεδία. Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, μίλησε ακόμη για τα δικαιώματα των παιδιών στην εποχή του κορωνοιού σημειώνοντας ότι στη Γαλλία οι αποφάσεις για τα παιδιά είναι με την συμμετοχή και ειδικών για αυτά στην επιτροπή .

Τέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα κατάλοιπα της νόσου που εμφανίζεται σε αξιοπρόσεκτα ποσοστά σε μια ομάδα από όσους νοσούν , που ταλαιπωρούνται με χρόνιες μετά καταστάσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News