Κ. Φαρσαλινός: Πρέπει επιτέλους να μάθουμε τους πραγματικούς λόγους για την αντίδραση απέναντι στα μονοκλωνικά

Απόψεις
Κ. Φαρσαλινός: Πρέπει επιτέλους να μάθουμε τους πραγματικούς λόγους για την αντίδραση απέναντι στα μονοκλωνικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ερευνητής στα Πανεπιστήμια Πατρών και Δυτικής Αττικής στον 98.4

Ο ερευνητής στα Πανεπιστήμια Πατρών και Δυτικής Αττικής Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, μιλώντας στον 98.4, αναρωτήθηκε σήμερα ποιος είναι ο πραγματικός λόγος, και όχι οι αστήρικτές και εκτός επιστημονικού πεδίου τακτικές, να κλείνει με ασάφειες και  «α λα  καρτ»  επίκληση διαδικασιών περί αδειοδότησης η συζήτηση για τα μονοκλωνικά φάρμακα, από την στιγμή που η πανδημία δεν τελειώνει αύριο και θα έχουμε νοσούντες με COVID-19 για πολύ καιρό ακόμη στο άμεσο και απώτερο μέλλον.

Όπως είπε, από την στιγμή που το εμβόλιο είναι μια παράλληλη πορεία που αφορά την προληπτική παρέμβαση για τον υγιή πληθυσμό, είναι ακατανόητο γιατί, δεν επισπεύδεται η διαδικασία για την έλευση στην Ελλάδα των μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Άλλωστε, τα συγκεκριμένα φάρμακα χορηγούνται σε όσους βρίσκονται σε στάδιο ήπιας και μέτριας βαρύτητας νόσου και αφορά μόνο ομάδες υψηλού κινδύνου να εκδηλώσουν σοβαρή νόσο και να καταλήξουν σε νοσοκομεία και ΜΕΘ, με σκοπό να αποφύγουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αυτοί  όπως είπε, ούτως  ή άλλως δεν μπορούν να εμβολιαστούν εφόσον νοσούν και δεν θα μπορούν να έχουν το οποιοδήποτε όφελος από τα εμβόλια ακόμη κι αν τα είχαμε ήδη διαθέσιμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News