Γιώργος Σαχίνης

Δ.Κουρέτας: Χωρίς στρατηγική στην πανδημία, διατροφή και Covid-19

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη

Ο καθηγητής βιοχημείας και βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, μιλώντας στον 98.4  επέμεινε ότι ακόμη και τώρα η έλλειψη στρατηγικής για την πανδημία είναι εμφανής, με μόνο άξονα τα lockdown , παρότι μόλις τώρα κάποιοι ανακαλύπτουν ότι 7 εβδομάδες από την εφαρμογή του δεύτερου συνολικού, ο ιός και η μόλυνση του έχει μεταφερθεί ενδοοικογενειακά, την ώρα που σοβαρή επιδημιολογική παρατήρηση με μαζικά στοχευμένα τεστ, καθημερινά δεν υπάρχουν.

Είπε ακόμη πως  ούτε επαρκείς εξηγήσεις  δίνονται για την απόκλιση 800  περιπτώσεων σε αριθμό στη καταμετρήσει των νεκρών μεταξύ ΕΟΔΥ και ΗΔΙΚΑ και πολύ περισσότερο για 250 χιλιάδες περιστατικά που χαρακτηρίζονται ως αδιευκρίνιστες περιπτώσεις.

Χρήσιμο όπλο για τον υγιή πληθυσμό τα εμβόλια , είπε ο κ. Κουρέτας, δεν είναι πανάκεια, θα χρειαστεί τουλάχιστον 6 μήνες για να καλύψουν το 70% του πληθυσμού, όπως χρήσιμο όπλο και τα μονοκλωνικά φάρμακα για όσους νοσούν στο σπίτι τους με ήπια και μεσαία συμπτώματα, ώστε όσοι εξ αυτών έχουν προδιάθεση για να γίνουν βαριά περιστατικά με νοσηλεία σε ΜΕΘ να την αποφύγουν.

Ο Δημήτρης Κουρέτας, αναφέρθηκε τέλος σε μελέτη με κορυφαία Κλινική στη Γερμανία, αναφορικά με την θωράκιση του οργανισμού μας σε σχέση με την διατροφή, υποστηρίζοντας ότι η ήπια νηστεία με πρόγραμμα βοηθά στις αντιοξειδωτικές άμυνες με κατάλληλη διατροφή που θωρακίζουν περαιτέρω τον οργανισμό μας στο να ανταπεξέλθει καλύτερα σε περίπτωση που μολυνθεί από τον ιό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια