Γιώργος Σαχίνης

Κ. Λουκόπουλος: «Χωρίς πυξίδα στα “ευρω-τουρκικά” - Σύνοδος υπολογισμών»

«Κυκεώνας διαδικασιών του μέλλοντος που θα αδρανοποιεί την ουσία και εφαρμογή δραστικών κυρώσεων»

Ο αντιστράτηγος ε.α., αναλυτής θεμάτων άμυνας και ασφάλειας, Κωνσταντίνος Λουκόπουλος, μιλώντας σήμερα στον 98.4 προσέγγισε την ανυπαρξία πυξίδας, ελέω χωριστών συμφερόντων των χωρών μελών της Ε.Ε. , προεξάρχουσας της Γερμανίας, στις ευρωτουρκικές σχέσεις  και τον σκληρό αναθεωρητισμό της Τουρκίας, έναντι μελών της Ε.Ε. όπως η Ελλάδα και η Κύπρος.

Όπως είπε στη Σύνοδο Κορυφής, τα βέτο Πολωνίας και Ουγγαρίας για τον Προϋπολογισμό και τα θεσμικά δικαιώματα, μπορεί να είναι και βολικό άλλοθι για να παραπέμψουν τη συζήτηση για τις σχέσεις με την Τουρκία σε άλλη Σύνοδο, ώστε να αποφευχθεί ακόμη και η συζήτηση μιας διαδικασίας για κατάρτιση λίστας κυρώσεων.

Αλλά ακόμη και η λίστα να συζητηθεί, είναι προφανές ότι όλα θα είναι μέσα σε ένα κυκεώνα διαδικασιών του μέλλοντος που ουσιαστικά θα αδρανοποιούν την ουσία και εφαρμογή δραστικών κυρώσεων.

Ο κ. Λουκόπουλος αναφέρθηκε στα θετικά και αρνητικά ως προς την επίδραση στα ελληνοτουρκικά με την αλλαγή διοίκησης στις ΗΠΑ, αλλά και τις ευρύτερες προεκτάσεις τους γεωπολιτικά σε σχέση με τους ρόλους Ελλάδας  και Τουρκίας τις παγίδες για την ελληνική προσέγγιση αλλά και τις οπτικές για χώρες στρατηγικούς παίκτες στη περιοχή όπως το Ισραήλ. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια