Αχιλλέας Γραβάνης: Απαντήσεις πάνω σε «καυτά» ερωτήματα για τα Εμβόλια mRNA  

Απόψεις
Αχιλλέας Γραβάνης: Απαντήσεις πάνω σε «καυτά» ερωτήματα για τα Εμβόλια mRNA  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσα είπε ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Γιώργο Σαχίνη

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης, μιλώντας σήμερα στον 98.4 ανέλυσε γιατί τα εμβόλια νέας γενιάς τύπου mRNA, είναι μία τομή για την ανθρωπότητα όπως  είπε, απόλυτα ελεγμένα για την ασφάλεια τους μέχρι σήμερα και ήδη εδώ και τρεις μήνες με καταγραφή στους χιλιάδες εθελοντές τους, μηδαμινών παρενεργειών.

Κλειδί σημείωσε, η ενημέρωση των πολιτών ακόμη και στα πιο επιφυλακτικά ερωτήματα τους, γιατί η αγωνία και η ανησυχία τους είναι εύλογη μεν για το χρόνο ρεκόρ παρασκευής τους, όταν όμως ενημερώνονται χωρίς αποκλεισμούς, τότε με διαφάνεια και επεξήγηση θα αντιληφθούν το πραγματικό άλμα πλέον της επιστήμης. Όπως σημείωσε, η ανοσία από αυτά τα εμβόλια μπορεί να υπερβαίνει τελικά και τον 1 χρόνο, οι ομάδες εμβολιασμού σε πρώτη φάση δεν αφορούν όσους νόσησαν και απέκτησαν ανοσία ή άλλες ειδικές κατηγορίες, ούτε παιδιά  κάτω  των 16 ετών, οπότε και οποιαδήποτε για την ώρα συζήτηση για εμβολιασμούς μικρών ηλικιών σε σχέση με τα σχολεία είναι άκαιρη.

Ο κ. Γραβάνης  σημείωσε ότι με τους εμβολιασμούς στη κοινότητα, θα απαντηθεί τελικά αν ο εμβολιασμένος μπορέι να μην μεταδίδει τον ιό, πέρα από το ότι δεν θα νοσεί ο ίδιος ενώ για την μη ύπαρξη για την ώρα δεδομένων λόγω του μικρού εύρους χρόνου, για τις  τυχόν μακροχρόνιες παρενέργειες, τόνισε ότι η εμπειρία από άλλα εμβόλια, τους εθελοντές αλλά και την υπέχουσα γνώση οδηγεί  σε μια πρώτη εκτίμηση, ότι οι μακροχρόνιες συνέπειες θα είναι ελάχιστες, σπάνιες και πολύ ειδικές, αλλά βέβαια ακόμη οριστικές απαντήσεις σε αυτό δεν υπάρχουν. Ωστόσο αναρωτήθηκε ηθικά, αν είναι μείζον η απειροελάχιστη πιθανότητα  να συμβεί  μακροχρόνια κάτι σε κάποιον, μπρος στην άμεση αυξημένη πιθανότητα σήμερα να νοσήσει και να καταλήξει, πολύ περισσότερο που τώρα χάνονται χιλιάδες άνθρωποι ημερησίως σε όλο τον πλανήτη.

Ο κ. Γραβάνης απάντησε σε δεκάδες ερωτήματα ακροατών απευθείας, σημειώνοντας ότι η πλήρης ενημέρωση από ειδικούς, είναι το Α και το Ω αυτής της  υπόθεσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News