Π. Βλαχογιαννόπουλος: Επικοινωνιακή κι όχι ουσιαστική η διαχείριση της πανδημίας

Απόψεις
Π. Βλαχογιαννόπουλος: Επικοινωνιακή κι όχι ουσιαστική η διαχείριση της πανδημίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη του καθηγητή Παθολογίας – Ανοσολογίας

"Ο Σωτήρης Τσίορδας έπρεπε να τους βάλει φρένο και να λειτουργήσει στρατηγικά για να έχουμε αποτελέσματα με τη διασπορά και τα τεστ" .Τα παραπάνω επισημαίνει στο ράδιο 98.4 ο Παναγιώτης  Βλαχογιαννοπουλος καθηγητής Παθολογίας – Ανοσολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Η χώρα μέχρι σήμερα βαδίζει στα τυφλά χωρίς επιδημιολογική επιτήρηση με αποτέλεσμα με τα απανωτά lockdown να έχομε βάλει τον ιό μέσα στα σπίτια μας και οι δείκτες διασποράς να μην πέφτουν» επισημαίνει ο καθηγήτης.

Καταλογίζει ευθύνες στους επιστήμονες της επιτροπής που δεν δίνουν στοιχεία επιδημιολογικά , λέει ότι κυνηγάμε το κρούσμα όταν αυτό δηλωθεί ως κρούσμα, επισημαίνει ότι το πλαφόν στην τιμή του τεστ είναι επιβεβλημένο για να υπάρχει η συνολική εικόνα της κοινότητας, ανεπτυγμένο δίκτυο ΠΦΥ, όπως την ανάπτυξη κοινωνικών αντανακλαστικών που απουσιάζει παντελώς από την έναρξη της πανδημίας για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Μιλώντας για τα εμβόλια είπε ότι αυτά φαίνεται προς το παρόν ότι είναι ασφαλή, αλλά το κρίσιμο είναι ο χρόνος ωρίμανσης τους, που θα δείξει την αποτελεσματικότητα ή τις παρενέργειες τους.

«Το σωστό εμβόλιο και το πιο γρήγορο είναι αυτό που αργεί να πάρει έγκριση κι όχι αυτό που λανσάρεται προκειμένου οι πολιτικές διακυβερνήσεις να κρύψουν την ένδεια τους σε επιδημιολογικές στρατηγικές» προσθέτει.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News