Γιώργος Σαχίνης

Δ. Κουντουράς : Αρχές Δεκεμβρίου η πτωτική τάση των διασωληνώσεων

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη

Ο παθολόγος- ηπατολόγος και Διευθυντής  Ιατρικών Υπηρεσιών στην Βιοιατρική εταιρεία, Δημήτρης Κουντουράς, μίλησε στον 98.4 για την εδώ και δύο μήνες μελέτη της ομάδας του , σε σχέση με τους ρυθμούς και τις τάσεις των διασωληνώσεων στις ΜΕΘ των ελληνικών νοσοκομείων για την νόσο Covid-19.

Όπως είπε , αρχίζει να παρατηρείται μία σταθεροποίηση στην ημερήσια καταγραφή των διασωληνώσεων γεγονός που μαθηματικά μοντέλα που εφαρμόζουν , δείχνουν ότι φτάσαμε στη κορύφωση αυτού του φαινομένου και ότι αρχές Δεκεμβρίου, εφόσον το lockdown εφαρμοστεί πλήρως και σκληρά χωρίς παρεκτροπές από τμήματα και χώρους της κοινωνίας, θα αρχίσει μια πτωτική πορεία των διασωληνώσεων και του εκρηκτικού χαρακτήρα που αυτές έχουν πάρει εδώ και 20 ημέρες.

Το σύστημα των ΜΕΘ αντέχει αλλά η πτώση της καμπύλης των διασωληνώσεων που θα συμβεί με την πτώση της διασποράς του ιού στη κοινότητα θα αποσυμπιέσει σε ακόμη πιο ασφαλές επίπεδο τις ΜΕΘ .

Ο κ. Κουντουράς μίλησε για τον ιό σε σχέση με το DNA του ανθρώπου αλλά και τον τρόπο που λειτουργούν τα εμβόλια mRNA στην καταπολέμηση του και την μολυσματική νόσο που προκαλεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια