Γιώργος Σαχίνης

Δ. Μπούρος: «Στρατηγική και εμβόλια μετά το lockdown»

«Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος για να μπει με σχέδιο “στον πόλεμο” η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας»

Ο ομότιμος καθηγητής Πνευμονολογίας του  ΕΚΠΑ, Δημοσθένης Μπούρος, μιλώντας στο ράδιο 98.4 υποστήριξε ότι η κοινωνική αποστασιοποίηση, οι κανόνες υγιεινής και η μάσκα, είναι η όψη που αφορά την συνέπεια των πολιτών στα μέτρα που πρέπει να γίνει χωρίς παρεκκλίσεις, αλλά από την άλλη δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος για να μπει με σχέδιο στο πόλεμο αυτό η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τα εκτεταμένα αλλά στοχευμένα στον πληθυσμό τεστ, ώστε να υπάρχει στρατηγική  εικόνα για τα ποια τμήματα του πληθυσμού και που γεωγραφικά θα πρέπει να προστατευτούν κατά προτεραιότητα, αποσυμπιέζοντας έτσι και τα δημόσια νοσοκομεία.

Τα εμβόλια είναι η άκρη του τούνελ, είπε, αλλά χρειάζεται υπομονή και κυρίως διαφάνεια και πλήρης ενημέρωση, αφού δεν είναι τα εμβόλια η λύση αλλά τα επιτυχημένα εμβολιαστικά προγράμματα.

Ο κ. Μπούρος στάθηκε με έμφαση στην μειοψηφική αλλά απόλυτα σωστή στάση του Αλεξανδρουπόλεως  Ανθίμου στο θέμα του εκκλησιασμού τον καιρό της πανδημίας, την ώρα που όπως είπε άλλοι ιεράρχες ακόμη και προβεβλημένοι για τις σπουδές τους πάνω στη γενετική, συμπεριφέρονται με όρους «Μεσαίωνα» σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα, ενώ γνωρίζουν την επίδραση που έχουν όσο κανένας άλλος σε χιλιάδες πιστούς.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια