Κ. Φαρσαλινός: Σε πανικό και αντικρουόμενες κινήσεις τα κέντρα αποφάσεων για τον ιό και την Covid-19

Απόψεις
Κ. Φαρσαλινός: Σε πανικό και αντικρουόμενες κινήσεις τα κέντρα αποφάσεων για τον ιό και την Covid-19

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη

Ο ερευνητής στα Πανεπιστήμια Πατρών και Δυτικής Αττικής, Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, μιλώντας σήμερα στον 98.4 ανέλυσε γιατί κυβερνητικά και επιστημονικά κέντρα αποφάσεων  για την διαχείριση της πανδημίας  στην Ελλάδα, έχοντας περιέλθει σε πανικό  από την κατάσταση που η επί μήνες απραξία και υποτίμηση του δεύτερου κύματος  έχει φέρει στα όρια του το δημόσιο σύστημα υγείας και ιδίως τα νοσοκομεία, εξακολουθούν να μην έχουν στρατηγική και ανάλογες τακτικές επιλογές.

Όπως είπε οι αντικρουόμενες κινήσεις με μοναδικό αφήγημα τα lockdown , μέχρι την κυκλοφορία εμβολίων, οδηγεί σε μονοδιάστατη συσσώρευση των πολιτών στα νοσοκομεία , ακόμη και για τα τεστ που ακόμη δεν συνταγογραφούνται, πιέζοντας σύστημα , γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό , την ώρα που τα νοσοκομεία εξ αντικειμένου γίνονται χώροι υψηλού ιικού φορτίου.

Ο κ. Φαρσαλινός χαρακτήρισε ακατανόητη την δήλωση του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη  « αν είχαμε και 5000 μονάδες ΜΕΘ θα είχαμε και περισσότερους νεκρούς κατά την φυσιολογική αναλογία» και μάλιστα την ώρα που οι πολιτικές επιλογές δεν δείχνουν οργάνωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και την εμπλοκή των ιδιωτών γιατρών στο σύστημα , ιδίως παροχής υπηρεσιών στο σπίτι, ώστε να πέσει ουσιαστικά η πίεση στα νοσοκομεία.

 Ακόμη κι αν βγούμε από lckdown, χωρίς σχεδιασμό , τόνισε, όταν ανέβει και πάλι η καμπύλη των κρουσμάτων θα έχουμε ξανά το ίδιο σκηνικό.

Στην πράξη , είπε ο κ. Φαρσαλινός, ενώ θα πρόκειται για το ίδιο δεύτερο κύμα, θα το βαφτίσουμε ως τρίτο κύμα το επόμενο για να δικαιολογήσουμε τον νέο lockdown και ούτω κάθε εξής .

Ο Κ. Φαρσαλινός , μίλησε τέλος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, από τις μεγάλες μελέτες για την φαρμακευτική αγωγή, έως το τι έδειξε η έρευνα σε 10 εκατομμύρια πολίτες στην Γιουχάν μετά την πανδημία στη Κίνα , ως προς τους ασυμπτωματικούς, αλλά και την εξαφανισμένη στην επίσημη ενημέρωση μεγάλη έρευνα στη Δανία για τις μάσκες, γεγονότα που όπως σημείωσε, όσο δεν αναδεικνύονται στη πραγματική τους  βάση, δίνουν δυστυχώς τροφή για σενάρια συνωμοσίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News