Γιώργος Σαχίνης

Β. Λύκος: «Ο μεταλλαγμένος ιός στα Μινκ και ο Άνθρωπος»

Όσα είπε για τις 7 διαφορετικές μεταλλάξεις του κορωνοϊού  

Ο βιολόγος και Δρ. Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής  Διαχείρισης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Βασίλης Λύκος, μιλώντας στον 98.4 , ανέλυσε το τι πραγματικά συνέβη με τις 7 διαφορετικές μεταλλάξεις του νέου κορωνοϊού , που έπληξαν τα εντατικά εκτροφεία μινκ ή βιζόν, με την σφαγή για προληπτικούς λόγους εκατομμυρίων τέτοιων ζώων σε Δανία και άλλες Σκανδιναβικές χώρες, αλλά και σε εκτροφεία στη Βόρεια Ελλάδα εκατοντάδων, με ανοιχτό ερώτημα μετά την μόλυνση στα μινκ από τον άνθρωπο η μετάλλαξη του ιού αν επιμόλυνε από αυτά εργάτες των μονάδων και τι θα μπορούσε να σημάνει μια μετάλλαξη ακόμη και για την δράση των εμβολίων.

Ο κ. Λύκος εξήγησε, γιατί ο κορωνοϊός  και άλλοι ιοί  συμβιώνουν  με τα ζώα και όχι με τον άνθρωπο, προκαλώντας ανά τους αιώνες διάφορες νόσους που απασχόλησαν την ανθρωπότητα, σημειώνοντας ότι κλειδί είναι η εισβολή του ανθρώπου στα φυσικά οικοσυστήματα και η μετατροπή σε εντατικές εκτροφές για βιομηχανική εκμετάλλευση των ζώων, που όμως φέρνει και μεταλλάξεις ιών που κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα απασχολούσαν την ανθρωπότητα. 

Παρέθεσε στοιχεία για το τι  γίνεται τελικά με τα μίνκ  σε αυτή τη φάση και τι προβληματίζει από την μόλυνση τους σε σχέση με τον άνθρωπο , την επιστημονική κοινότητα, επιλέγοντας προληπτικά την μαζική θανάτωση τους σε εκτροφεία, ενώ ανέλυσε  τον κίνδυνο μεταφοράς από το ζώο στον άνθρωπο καθώς και τις σιωπηλές μεταλλάξεις του covid 19 που έχει ως αποτέλεσμα να συνθλίβει κοινωνίες και συστήματα υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια