Δημήτρης Καραϊτίδης: Τα νέα δεδομένα και η «περίεργη» δημοσιότητα της έκθεσης του Department of State

Απόψεις
Δημήτρης Καραϊτίδης: Τα νέα δεδομένα και η «περίεργη» δημοσιότητα της έκθεσης του Department of State

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Πρέσβης ε.τ., στον 98.4

O Πρέσβης ε.τ. Δημήτρης Καραϊτίδης, μιλώντας στον 98.4, υποστήριξε ότι μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ , είναι προφανές ότι η επικράτηση Μπάιντεν , θα οδηγήσει σε ποιο θεσμικές λειτουργίες και όχι απρόβλεπτες προσωπικές επιλογές όπως επί Τράμπ, την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Χωρίς υπερβολικό ενθουσιασμό , η Ελλάδα θα πρέπει να αποκωδικοποιήσει την νέα κατάσταση που τουλάχιστον θα κόψει τον ομφάλιο λώρο των προσωπικών εξυπηρετήσεων και ανοχών, μεταξύ των οικογενειών Τράμπ και Ερντογάν.

Από την άλλη τόνισε ότι το δίμηνο αυτό χρειάζεται εξαιρετική προσοχή, αφού η ιδιόρρυθμη κατάσταση  με την μη αποδοχή του αποτελέσματος από τον Τράμπ, κρατά σε αναβρασμό το εσωτερικό των ΗΠΑ και ίσως ο Ερντογάν να φαντάζεται αν κι όχι εύκολα πλέον, ότι υπάρχει κενό για να προχωρήσει σε νέα γεγονότα πιο σοβαρών καταστάσεων σε βάρος της Ελλάδας.

Ο κ. Καραιτίδης , δήλωσε ταυτόχρονα εξαιρετικά προβληματισμένος , από το γεγονός ότι η γραφειοκρατία του State Department σε αυτή ακριβώς την στιγμή επιλέγει , όχι τυχαία, να δημοσιοποιήσει μία επιστολή της προς την Γερουσία, όπου υπενθυμίζει πάγιες αμερικανικές θέσεις προκλητικής ουδετερότητας σε θέματα υφαλοκρηπίδας, εναέριου χώρου και υπερ-πτήσεων στο Αιγαίο, προχωρώντας όχι από νομική γκάφα φυσικά ακόμη και σε καινοφανείς θεωρίες για τα όρια των χωρικών υδάτων ακόμη και σε σημεία που ούτε η Τουρκία έχει θέσει ποτέ έως σήμερα θέμα, αφού είναι καθαρά από τις συμφωνίες για το καθεστώς στο Αιγαίο και τα νησιά του και μάλιστα με την Τουρκία να μην είναι καν τρίτο συμβαλλόμενο μέρος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News