Γιώργος Σαχίνης

Κ. Γκίνης: Η στρατηγική διαλόγου και κατευνασμού έχει αποτύχει

Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ , στρατηγός ε.α στον 98.4

Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ , στρατηγός ε.α. Κωνσταντίνος Γκίνης, μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε ότι η χρόνια στρατηγική επιλογή διαλόγου και κατευνασμού με την Τουρκία και με την μεσολάβηση τρίτων, έχει αποτύχει στην πράξη και αυτό φαίνεται από τον περασμένο Ιούλιο και ιδίως σήμερα όπου οι καταστάσεις είναι ακόμη πιο επικίνδυνες.

Μάλιστα, παρέθεσε τα 6  σημεία που η Τουρκία έστειλε σε Ε.Ε  και χώρες μέλη, το ΝΑΤΟ αλλά και τον ΟΗΕ, ως προκλήσεις δήθεν της Ελλάδας που οδήγησαν τον Ερντογάν, όπως λένε, να βγάλει έξω το Oruc Reis.

Από αυτά τα σημεία , συνάγεται όπως είπε ότι η Τουρκία θέλει είτε αποστρατιωτικοποίηση νησιών μας, είτε μείωση των εξοπλισμών τους και των ασκήσεων και μάλιστα σε κρίσιμες εθνικά περιοχές. Αυτό πρέπει διεθνώς να μην μείνει αναπάντητο, ως πρωτοφανές και εκβιαστικό εκτός πραγματικότητας επιχείρημα.

«Η θέση του Υπουργού Επικρατείας Γεραπετρίτη, περί κόκκινης γραμμής των 6 ν.μ. , είναι θέση που καλύτερα να μην σχολιάσω γιατί θα πω βαριές κουβέντες» τόνισε και εξήγησε ποια στρατηγική και σε στρατιωτικό πεδίο πρέπει να επιλέξουμε σήμερα, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει σενάριο στις Ένοπλες Δυνάμεις  περί σημειακού πλήγματος, η απάντηση είπε θα είναι συντριπτική και καθολική και σε σημεία που δεν θα έχει επιλέξει ο αντίπαλος, αλλά εκεί που εμείς κρίνουμε ότι θα υπάρχει το απόλυτο συντριπτικό αποτέλεσμα.

Δεν επιθυμούμε πόλεμο, αλλά με έναν γείτονα που διαρκώς στον κατευνασμό απαντάει με εκπλήξεις, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για απόλυτη αποτροπή , ώστε έτσι και μόνο να απομακρυνθούν τα όποια πολεμικά σενάρια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια