Μάρκος Τρούλης: Η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για διευθετήσεις αλλά για υποταγή της Ελλάδας

Απόψεις
Μάρκος Τρούλης: Η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για διευθετήσεις αλλά για υποταγή της Ελλάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καθηγητής στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στον 98.4

Ο Μάρκος Τρούλης, διδάσκων στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, καθώς και στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, είπε στον 98.4 ότι η Τουρκία στρατηγικά, δεν ενδιαφέρεται για κανένα αποτέλεσμα διερευνητικών επαφών, καν των μαξιμαλιστικών της επιδιώξεων για τις θαλάσσιες ζώνες.

Έχει περάσει πλέον στο πεδίο της πλήρους υποταγής της Ελλάδας, θέλοντας να εκμεταλλευτεί το παράθυρο ευκαιρίας από το κενό όπως εκτιμά που αφήνουν μεγάλοι παίχτες ισχύος  στη Μεσόγειο, με πρώτη τις ΗΠΑ.

Κατά τον κ. Τρούλη, η κρίση με την παρουσία του Oruc Reis πιο κοντά στο Καστελλόριζο είναι ασφαλώς η πιο σοβαρή από τις προηγούμενες και δεν μπορεί να μείνει σε κανένα πεδίο αναπάντητη.

Από την άλλη όμως μίλησε για τις διαχρονικές ευθύνες και αβλεψίες του ελληνικού πολιτικού συστήματος που κατά την εκτίμηση του στην πλειοψηφία του είναι φοβικό και έτοιμο για συμβιβασμούς ιδίως στην ευρύτερη περιοχή μέχρι την Κυπριακή ΑΟΖ, εκτιμώντας λανθασμένα ότι με μια πολιτική κατευνασμού, θα υπερβεί την κρίση.

Αλλά η αλήθεια για τον κ. Τρούλη, είναι ότι απλά έτσι θα σπρώξουμε το πρόβλημα για λίγο  πιο κάτω , με την Τουρκία αποφασισμένη να κλιμακώνει πάντα με την απειλή ισχύος για όλο και περισσότερες απαιτήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News