Κ. Λουκόπουλος: Η Ελληνική ψευδής μακαριότητα, χωρίς στρατηγική έναντι της Τουρκίας

Απόψεις
Κ. Λουκόπουλος: Η Ελληνική ψευδής μακαριότητα, χωρίς στρατηγική έναντι της Τουρκίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσα είπε στο Γιώργο Σαχίνη

Ο αναλυτής στρατιωτικών θεμάτων και θεμάτων ασφάλειας και αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Λουκόπουλος, μιλώντας στον 98.4 , δήλωσε έκπληξη με όσους στην Ελλάδα δηλώνουν είτε αιφνιδιασμένοι, είτε ενοχλημένοι από τις χλιαρές αντιδράσεις στην Ε.Ε. και ιδίως από την Γερμανία , αφού όπως είπε ήταν σαφές ότι από την στιγμή που χάθηκε η ευκαιρία των κυρώσεων στη Σύνοδο Κορυφής του Σεπτεμβρίου, η Τουρκία θα επανέρχονταν στο πεδίο των προκλήσεων και μάλιστα φτάνοντας μέχρι και στην αμφισβήτηση κυριαρχίας στην αιγιαλίτιδα ζώνη στο σύμπλεγμα του Καστελλόριζου.

Ο κ. Λουκόπουλος εκτίμησε ότι όσο κι αν σηκωθούν οι τόνοι από εταίρους και συμμάχους και καταδικαστικές δηλώσεις κατά του Ερντογάν, επί της ουσία η Γερμανία και άλλοι εταίροι δεν πρόκειται να επιτρέψουν σε αυτή τη φάση την επιβολή κυρώσεων.

Ο κ. Λουκόπουλος είπε ότι στην Αθήνα, κάποιοι ακόμα και σήμερα βρίσκονται σε μία ψευδή μακαριότητα με τα "Ελληνοτουρκικά"! « Τι λένε άραγε, σήμερα όλοι αυτοί που παρήγαγαν τις σαχλαμάρες για το πόσο "στριμώχτηκε" η Τουρκία από την... "αυστηρότητα" του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και το πόσο φοβήθηκε την δική μας "αποφασιστικότητα", μην θέλοντας να καταλάβουν ότι επρόκειτο για μία τακτική κίνηση του Ερντογάν και όχι αλλαγή Στρατηγικής» . Σχολίασε επίσης τις κατά καιρούς αμφίσημες δηλώσεις του νέου από σήμερα Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας που όρισε ο Πρωθυπουργός, του άλλοτε γενικού διευθυντή του ΕΛΙΑΜΕΠ , κ. Θάνου Ντόκου.

Ιδιαίτερα προβληματικό με περίεργες λεπτομέρειες και ερωτηματικά για το πως θα "λειτουργήσει", τόνισε ότι είναι και ο πολυδιαφημισμένος μηχανισμός αποκλιμάκωσης του ΝΑΤΟ μετά από όλες αυτές τις βαρύγδουπες μπαρούφες που ακούστηκαν και γράφτηκαν για αυτόν και με ευθύνη της ελληνικής πλευράς. Αναρωτήθηκε, ποια είναι η Στρατηγική Ανάσχεσης; Πως εμπεδώνεται η Αποτροπή; Υποστήριξε , ότι τα πρώτα πολιτικά αποτελέσματα παρήχθησαν από τα καλοκαιρινά σουλάτσα του Ορούτς Ρέις, τώρα η Άγκυρα πάει για τα δεύτερα και για εμπέδωση των όποιων τετελεσμένων έχουν δημιουργηθεί.

Ο Ερντογάν, κατέληξε ότι , δεν επιδιώκει πολεμική σύγκρουση για πολλούς λόγους, αλλά ασκεί εξαναγκαστική πολιτική, απειλώντας με χρήση στρατιωτικής βίας πατώντας πάνω στα φοβικά σύνδρομα των Αθηνών, στην σημαντική παραμέληση της στρατιωτικής μας ισχύος και στις σπαραξικάρδιες επικλήσεις του Διεθνούς Δικαίου από συγκεκριμένους κύκλους για να πετύχει την πλήρη συνθηκολόγηση μας και την μετατροπή μας σε μία φιλανδοποιημένη χώρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News