Γιώργος Σαχίνης

Χρ. Γιαλλουρίδης : Η Τουρκία ως αναθεωρητική δύναμη δεν πιστεύει σε λύσεις μέσω διαλόγου

Ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής και Διευθυντής Κέντρου Ανατολικών Σπουδών Για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία στο Πάντειο στον 98.4

Ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής και Διευθυντής Κέντρου Ανατολικών Σπουδών Για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία στο Πάντειο, Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, μιλώντας στον 98.4 εξήγησε γιατί η Τουρκία ως αναθεωρητική δύναμη επιθυμεί να δορυφοροποιήσει  χώρες από την Λιβύη και την Ανατολική Μεσόγειο, έως το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Όπως είπε, ο ρόλος των σύγχρονων κρατών, είναι να επιδιώκουν την ειρήνη για την ευημερία και την ασφάλεια των λαών τους και όχι μία ειρήνη μέσω διαπραγματεύσεων που θα οδηγεί σε εκχώρηση κυριαρχικών τους δικαιωμάτων.

Η Τουρκία θέλει τακτικά να διαχωρίσει Ελλάδα από Κύπρο , ενώ στρατηγικά τις βλέπει ενιαία με στόχο να τις μετατρέψει σε κράτη περιορισμένης κυριαρχίας , αφού η Τουρκία εκτιμά ότι είναι οι αδύναμοι κρίκοι στην περιοχή.

Επειδή η Ελλάδα είναι ένα σύγχρονο και ισχυρό κράτος , είπε, πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι η Τουρκία τελικά το μόνο που υπολογίζει δεν είναι ατέρμονες διαπραγματεύσεις, αλλά ότι θα έχει κόστος και βαρύ αν επιλέξει με την απειλή χρήσης ισχύος να καταπατήσει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια