Γιώργος Σαχίνης

Ν. Κοτζαμπασάκης: Τι κρύβεται πίσω από την προσφυγή Ρίχτερ στο ΣτΕ

Ο νομικός εκπρόσωπος των οικογενειών θυμάτων των Ναζιστικών θηριωδιών στο Ρέθυμνο κατά την Γερμανική Κατοχή στον 98.4

Ο νομικός εκπρόσωπος των οικογενειών θυμάτων των Ναζιστικών θηριωδιών στο Ρέθυμνο κατά την Γερμανική Κατοχή, Νίκος Κοτζαμπασάκης, μιλώντας στο ράδιο 98.4, εκτίμησε ότι πίσω από την ακαδημαϊκή επιμονή του  Γερμανού ιστορικού  Χάινς Ρίχτερ να προσφύγει κατά του Πανεπιστημίου Κρήτης, παρότι το 2016 δήλωνε ότι δεν θα τον ενοχλούσε η ανάκληση του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα , συγκρίνοντας την περίπτωση του με την αφαίρεση του από τους Ναζί του τίτλου στον Τόμας Μαν, κρύβεται ουσιαστικά η καταγραφή του, ότι η Ελλάδα είναι εκείνη που χρωστά στη Γερμανία από την Κατοχή και άρα το θέμα των Γερμανικών Επανορθώσεων έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα.

Στην ουσία είπε ο Νίκος Κοτζαμπασάκης, η αφαίρεση του τίτλου, συνιστά και αποδυνάμωση της θέσης του και των όσων υποστηρίζει. Ο κ. Κοτζαμπασάκης σχολίασε και όσα  ηχογραφημένα από την παράσταση του στο Σ.τ.Ε. διένειμε ως ενημέρωση ο δικηγόρος του κ. Ρίχτερ, ο κ. Αθανάσιος Αναγνώστοπουλος , υποστηρίζοντας ότι  είναι προφάσεις  όλα τα νομικά επιχειρήματα, αφού ο στόχος είναι να καταδικάσουν και να δυσφημίσουν το Πανεπιστήμιο Κρήτης και διεθνώς, ενισχύοντας το επίδικο επιχείρημα του κ. Ρίχτερ για κλείσιμο της υπόθεσης των Γερμανικών Επανορθώσεων.

Ο κ. Κοτζαμπασάκης , αποκάλυψε ότι πριν λίγες μέρες παραδόθηκαν μεταφρασμένα επισήμως στο Γερμανικό κράτος, όλα τα κείμενα των δικαστικών αποφάσεων του Ρεθύμνου , για επανορθώσεις και αποζημιώσεις θυμάτων και περιουσιών της Γερμανικής Κατοχής , διεκδικώντας αυτές από Γερμανικά περιουσιακά στοιχεία, που μάλιστα επιστράφηκαν από την Γερμανία ως «απαράδεκτες απαιτήσεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια