Άννα -Μισέλ Ασημακοπούλου: Το δίλημμα στη Τουρκία να τεθεί καθαρά από την Σύνοδο της Ε.Ε.

Απόψεις
Άννα -Μισέλ Ασημακοπούλου: Το δίλημμα στη Τουρκία να τεθεί καθαρά από την Σύνοδο της Ε.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη

Η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής , Άννα -Μισέλ Ασημακοπούλου, μιλώντας στο ράδιο  98.4 υποστήριξε ότι η Σύνοδος κορυφής πρέπει να θέσει με καθαρό τρόπο το δίλημμα στον Ερντογάν, το «καρότο» των οικονομικών στηρίξεων που τόσο αναγκαία του είναι, είτε για το προσφυγικό , είτε για την αναβάθμιση της τελωνειακής σύνδεσης, αλλά και το «μαστίγιο» ότι όλα αυτά θα έχουν δραματικές συνέπειες αρνητικά για την πολύπαθη τουρκική οικονομία, αν επιμείνει στην πολιτική προκλήσεων με την απειλή χρήσης ισχύος σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων χωρών μελών της ΕΕ. όπως η Ελλάδα και η Κύπρος.

Η κ. Ασημακοπούλου , υποστήριξε ότι η πολυδιάστατη διπλωματική πολιτική του Έλληνα Πρωθυπουργού, υποχρέωσε τον Ερντογάν από την προβολή ισχύος, να καθίσει στο διπλωματικό τραπέζι των διερευνητικών , όπου υπάρχει μόνο ένα θέμα της οριοθέτησης Υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ  για συζήτηση, όπου είτε θα συμφωνήσουμε , είτε θα οδηγηθούμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ωστόσο σε αυτή την φάση , η ίδια δεν δηλώνει αισιόδοξη για επιτυχή κατάληξη των διερευνητικών επαφών, υπογραμμίζοντας ότι το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης Ε.Ε. – Τουρκίας , είναι προνόμιο για την Ε.Ε. στο οποίο είτε θα ανταποκριθεί θετικά ο Ερντογάν, είτε θα αναλάβει το κόστος των συνεπειών , αν συνεχίσει να προκαλεί.

Φωτογραφια: ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News