Απ. Βανταράκης: Χωρίς στρατηγική θα οδηγηθούμε μοιραία σε Lock Down

Απόψεις
Απ. Βανταράκης: Χωρίς στρατηγική θα οδηγηθούμε μοιραία σε Lock Down

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη στο Γιώργο Σαχίνη

Ο καθηγητής Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής Πατρών και Πρόεδρος της Ένωσης Βιοεπιστημόνων , Απόστολος Βανταράκης  , μιλώντας στον 98.4 επέστησε την προσοχή στην ανάγκη άμεσης λήψης αποφάσεων για μια στρατηγική ουσίας στην αντιμετώπιση του νέου κορωνοιού και της νόσου  Covid-19 , με ά πρώτη προτεραιότητα  την εμπλοκή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ενός δικτύου δήμων και κοινωνικών δράσεων, που θα λειτουργήσουν ως ασπίδα και για την πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας. 

Όπως είπε, αποσπασματικά μέτρα, αντιφάσεις ακόμη και μεταξύ μελών της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, ανυπαρξία πολιτικής στα σχολεία και ως προς τον αριθμό  μαθητών και ως προς την ενημέρωση, με μονοδιάστατη επιλογή την μάσκα , κλείσιμο περιπτέρων μετά τα μεσάνυχτα, έλλειψη μαζικών τεστ για επιδημιολογική παρατήρηση και ταυτόχρονα μετμεσονύχτιες συναθροίσεις σε πλατείες, οδηγούν  περίπου μοιρολατρικά , στο ενδεχόμενο νέου lock down περίπου ως αναπόφευκτο .

Ο κ. Βανταράκης  τόνισε ότι είναι κλειδί το επόμενο διάστημα η διαχείριση του ενδεχόμενου περιπλοκής , ιώσεων γρίπης , εποχιακών ιώσεων και του νέου κορωνοιού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News