Γιώργος Σαχίνης

Στ. Φενέκος: Το «παιχνίδι» της Τουρκίας με τις ελληνικές «κόκκινες» γραμμές

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη

Ο υποναύαρχος ε.α.  , αναλυτής και αρθρογράφος Στέλιος Φενέκος, μιλώντας στον 98.4 με αφορμή την σπουδή  να ανακοινωθεί η επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας , πριν την Σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. που αναβλήθηκε για να γίνει 1-2 Οκτωβρίου, σημείωσε με έμφαση , ότι όχι μόνο η Τουρκία αλλά και χώρες της Ε.Ε.  με οικονομικές και άλλες σχέσεις μαζί της, διευκολύνονται περαιτέρω από την αποφυγή μίας συζήτησης για κυρώσεις που ούτως ή άλλως και αυτές χαμηλής έντασης θα ήταν.

Ο κ. Φενέκος, αναφέρθηκε διεξοδικά στο «παιχνίδι» με την απειλή χρήσης ισχύος από την Τουρκία ,προκειμένου να σπάσει «κόκκινες γραμμές»  κυριαρχιών δικαιωμάτων μας , οδηγώντας μας με την ανοχή φίλων και συμμάχων σε τραπέζι συνομιλιών , την ώρα που κλιμακώνει την στρατιωτική της πίεση στη Κυπριακή Δημοκρατία με όσα με περισσό θράσος , χωρίς καμία ενόχληση από κανέναν διαπράττει στη Κυπριακή  ΑΟΖ.

 Ο Στέλιος Φενέκος, κατέθεσε και την οπτική του υπό ποιους όρους και προϋποθέσεις  η Ελλάδ αθα μπορούσε να μπει σε ένα κύκλο αρχικά διερευνητικών συνομιλιών και πάντως όχι υπό το κράτος απειλών και εκβιασμών , πολύ περισσότερο χωρίς εγκατάλειψη της Κυπριακής Δημοκρατίας, την ώρα που ο Ερντογάν επιχειρεί να διαχωρίσει τις δύο υποθέσεις και έναντι της Ε.Ε.

Φωτογραφία : militaire

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια