Γιώργος Σαχίνης

Π. Καρβουνόπουλος: «Η αντιφατικότητα του μηνύματος του Πολιτικού συστήματος»

«Περίπου 30 μονάδες του τουρκικού στόλου βρίσκονται σε μια περιοχή που ξεκινά από τη Χίο και καταλήγει στο Καστελόριζο»

Ο επικεφαλής του militaire.gr Πάρις Καρβουνόπουλος , μιλώντας στον 98.4 ανέλυσε ότι αυτή την στιγμή περίπου 30 μονάδες του τουρκικού στόλου βρίσκονται σε μια περιοχή που ξεκινά από τη Χίο και καταλήγει στο Καστελόριζο. Φρεγάτες, κορβέτες, πυραυλάκατοι και πετρελαιοφόρα των Τούρκων έχουν “τραβηχτεί” από τα χωρικά ύδατα -όπου τα είχαν παραβιάσει- και βρίσκονται απέναντι από ελληνικά νησιά.

Ο κύριος όγκος των δυνάμεων τους παραμένει στο Καστελόριζο και στη Ρόδο.Ο ελληνικός στόλος από χθες είναι εκεί που πρέπει. Σήμερα η ανάπτυξη του είναι πολύ καλύτερη και όλες οι κινήσεις των Τούρκων παρακολουθούνται ανά πάσα ώρα και στιγμή. Σε πολύ “επίκαιρη” περιοχή βρίσκονται και δύο ελληνικά υποβρύχια. Το Oruc Reis παραμένει ακόμη για την ώρα  στην Αττάλεια.

Όπως τόνισε όμως  το πρόβλημα της αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων δεν είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά τα αντιφατικά μηνύματα που εκπέμπει σχεδόν το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, όπου αντί  για πειστική ετοιμότητα αποτρεπτικής ισχύος, εμφανίζεται να περιμένει από συμμάχους που «αμφισβητούν ύδατα» ελληνικών νησιών ή  επιχειρούν να μας σύρουν σε τραπέζι διαλόγου με μία τέτοια Τουρκία, την ώρα που η τελευταία επιτίθεται σε κυριαρχία και κυριαρχικά μας δικαιώματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια