Γιώργος Σαχίνης

Μαν. Συντυχάκης: Ο Τουρκικός επεκτατισμός και το Νομοσχέδιο περιστολής των λαϊκών διεκδικήσεων

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης , με αφορμή την παρουσία την Δευτέρα στο Ηράκλειο του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ  Δημήτρη Κουτσούμπα, τόνισε στο Ράδιο 98.4 ότι το ΚΚΕ σαρώνει αυτή την περίοδο με περιοδείες όλη την  Ελλάδα, ακτινογραφώντας την λαίλαπα που έχει  ενσκήψει στα λαϊκά και εργατικά νοικοκυριά με την επιτάχυνση της ύφεσης μετά την πανδημία και το lock down.

Ο κ. Συντυχάκης , αναφέρθηκε στην όξυνση των εθνικών θεμάτων , ως συνέπεια και των σχεδιασμών των μεγάλων παικτών ισχύος στην περιοχή, αλλά και του αναμφισβήτητου, Τουρκικού επεκτατισμού, με στόχο να καθίσουν την Ελλάδα στο τραπέζι των συνομιλιών για παραχωρήσεις με ή χωρίς «θερμό» επεισόδιο.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για  την ρύθμιση  των διαδηλώσεων, είπε ότι  «βάζει στο στόχαστρο το δικαίωμα στη λαϊκή διεκδίκηση για το οποίο χύθηκαν ποταμοί αίματος, ποινικοποιεί τη σκέψη, τη συνείδηση, την αμφισβήτηση και τον αγώνα ενάντια στο σημερινό σύστημα της βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης.

Σημείωσε πως «επιδιώκεται η τρομοκράτηση και η χειραγώγηση συνειδήσεων, ιδιαίτερα της νέας γενιάς» και πρόσθεσε: «ποιος θα εμποδίσει τη λαϊκή οργή μπροστά στη βαρβαρότητα της πολιτικής σας. Ποιος θα εμποδίσει τον ξενοδοχοϋπάλληλο, τον εργαζόμενο στον τουρισμό, που καλείται να ζήσει με εννέα ευρώ την ημέρα, τους βιοπαλαιστές επαγγελματίες και αγρότες, που είναι στη χρεοκοπία, να διεκδικήσουν τους καρπούς της δουλειάς τους, να μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους». Το παρόν νομοσχέδιο δεν ήρθε ουρανοκατέβατο, «ούτε τα μέτρα ενάντια στον εχθρό-λαό είναι μονάχα προνόμιο της ακροδεξιάς νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της ΝΔ» είπε και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει γιατί επί κυβερνήσεώς του δεν κατάργησε τις χουντικές διατάξεις για τις διαδηλώσεις που τώρα επικαλείται ή γιατί επέκτεινε τον τρομονόμο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια