Αλ. Μαλλιάς: «Δεν διαπραγματεύεσαι, αποδεχόμενος εκ προοιμίου ήττα»

Απόψεις
Αλ. Μαλλιάς: «Δεν διαπραγματεύεσαι, αποδεχόμενος εκ προοιμίου ήττα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αλέξανδρος Μαλλιάς, σημείωσε ότι ακόμη κι αν θέλεις να διαπραγματευτείς με βάση τις πρόνοιες του διεθνούς δικαίου, δεν προσέρχεσαι σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, αποδεχόμενος εκ προοιμίου ότι έχεις ηττηθεί

Ο πρέσβης ε.τ Αλ. Μαλλιάς, μίλησε σήμερα στον 98.4 για το νέο του βιβλίου που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ι.ΣΙΔΕΡΗΣ, με τίτλο «ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ – Αναθεωρητισμός».

Όπως είπε, το εξαιρετικά επίκαιρο αυτό βιβλίο (232 σελίδες) κυκλοφορεί τη στιγμή που συζητείται η υπό πίεση νέα αλλαγή συνόρων και ανταλλαγή πληθυσμών στα Βαλκάνια μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου.

Επίσης, ενώ βρίσκεται σε αποφασιστική καμπή η αναθεωρητική και επεκτατική πολιτική της Τουρκίας με ταυτόχρονο στόχο τη βίαια, με πόλεμο αν απαιτηθεί (CASUS BELLI), μεταβολή του εδαφικού καθεστώτος της Ελλάδος, των όρων της κυριαρχίας της στα νησιωτικά συμπλέγματα του Αιγαίου και τον περιορισμό και καταστρατήγηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων σε Αιγαίο και Ν.Α.Μεσόγειο.

Ο Αλέξανδρος Μαλλιάς, σημείωσε ότι ακόμη κι αν θέλεις να διαπραγματευτείς με βάση τις πρόνοιες του διεθνούς δικαίου, δεν προσέρχεσαι σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, αποδεχόμενος εκ προοιμίου ότι έχεις ηττηθεί.

Δε θέλησε να αναφερθεί ονομαστικά στον Κ. Ροζάκη, τονίζοντας ότι έστω και αν διαφωνεί  σέβεται εκείνους που έχουν επί δεκαετίες σταθερές θέσεις από εκείνους που τις προσαρμόζουν  ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις και την εκάστοτε κυβέρνηση. Επέμεινε όμως ότι... δεν διαπραγματεύεσαι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News