Στ. Σταυρόπουλος : Η «στρατηγική» μας σε ένα σκίτσο

Απόψεις
Στ. Σταυρόπουλος : Η «στρατηγική» μας σε ένα σκίτσο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γνωστός σκιτσογράφος- αρθρογράφος στον 98.4

Ο γνωστός σκιτσογράφος- αρθρογράφος  Στάθης Σταυρόπουλος, μιλώντας στον 98.4 για την πολιτική , κοινωνική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, παρέπεμψε σε ένα πρόσφατο σκίτσο του , που συμπεριλαμβάνει με φόντο τα Ελληνοτουρκικά, την αίσθηση με την οποία λειτουργεί το πολτιικό σύστημα της χώρας. Όπως είπε μπροστά στις επερχόμενες δυσκολίες για την Ελλάδα, θα έπρεπε να υπάρχει ένα μίνιμουμ συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων της χώρας που να οδηγεί σε ενότητα σαν μια γροθιά τους πολίτες. Αντί αυτού όμως, εδώ και τρεις μέρες το λεγόμενο «πολιτικό σύστημα  της χώρας»  φαίνεται ότι έχει βάλει «στην άκρη»  τα ελληνοτουρκικά , την κοινωνία και την οικονομία, τα  σοβαρότερα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε, όπως και ο ίδιος εκτιμά  πάρα πολύ σύντομα. Το κλίμα θυμίζει …1989 κι όπως φαίνεται έτσι θα πορευθούν στη Βουλή το επόμενο διάστημα, με ορατό πλέον το φάσμα πρόωρων εκλογών. Στα ελληνοτουρκικά εκτός από δηλώσεις που επαναλαμβάνονται μονότονα, δεν γίνεται τίποτα που θα ενισχύσει και προετοιμάσει την χώρα για την αντιμετώπιση της άμεσης απειλής που ενδεχομένως θα κληθούμε να το αντιμετωπίσουμε.

Από τα «συμφραζόμενα»  προκύπτει ότι δεν λέμε όχι σε διάλογο με όρους βεβαίως, τους οποίους η Τουρκία δεν προκύπτει από πουθενά ότι δέχεται. Η Άγκυρα θέλει να συζητήσει για όλα και να πάρει όσο περισσότερα μπορεί, αν είναι δυνατόν χωρίς καν να κλιμακώσει κι άλλο την ένταση.

Η απλή λογική λέει ότι η μοναδική μέθοδος αναχαίτισης της τουρκικής επιθετικότητας, έχει να κάνει με την ισχύ που μπορείς να αντιπαρατάξεις. Ισχύ που πρώτα απ΄ όλα τη θες για να είσαι διπλωματικά ισχυρός. Αν χρειαστεί να περάσουμε σε άλλο επίπεδο αντιπαράθεσης επίσης πρέπει να ΄μαστε έτοιμοι για όλα.

Αυτή την απουσία στρατηγικής, ο Στάθης περιέγραψε με το προχθεσινό του σκίτσο ανάγλυφα:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News