Μ. Τρούλης: Οι νομικισμοί δεν αποτρέπουν την πολιτική επιβολής Ισχύος

Απόψεις
Μ. Τρούλης: Οι νομικισμοί δεν αποτρέπουν την πολιτική επιβολής Ισχύος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο διδάκτορας  στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, καθώς και στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, Μάρκος Τρούλης , μιλώντας στο Ράδιο 98.4 υποστήριξε ότι οι νομικισμοί δεν αποτρέπουν χώρες όπως η Τουρκία από την πολιτική προβολής και τελικά επιβολής μέσω της ισχύος , στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Όπως είπε από την στιγμή που για το Διεθνές Δίκαιο, δεν υπάρχει ένα ενιαίο σύστημα ασφάλειας και τήρησης του, είναι προφανές ότι μόνο η επίκληση του δεν αρκεί για χώρες όπως  η Ελλάδα, εκτός αν η ελίτ της χώρας , θέλει ως άλλοθι της πολιτικής της επιβίωσης, μια διεθνή δικαστική απόφαση παραχωρήσεων που να την εμφανίσει κι ως αναπότρεπτη εξέλιξη. Κατά τον κ. Τρούλη, η Τουρκία «οσμίζεται» μια φοβική στάση όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και άλλων χωρών της Μεσογείου που πλήττονται τα συμφέροντα τους, ακόμη και ισχυρών δυνάμεων . Το κλειδί είναι ακριβώς η συμμαχία αυτών των χωρών με ηγετικό ρόλο της ισχυρότερης στην Μεσόγειο της Γαλλίας.

Όπως είπε , η Τουρκία θα επιδιώξει και δεν κρύβει τις προθέσεις της , να κατοχυρώσει με την  προβολή ισχύος δικαιώματα ακόμη και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ή ακόμη χειρότερα και εντός των δυνητικών μας χωρικών υδάτων των 12 ν.μ. . Μερική οριοθέτηση με την Αίγυπτο δεν λύνει τίποτα, ίσα-ίσα που υιοθέτει την Τουρκική εκδοχή της αλά καρτ χρήσης του διεθνούς δικαίου , αφού αυτό μιλάει για συνολική οριοθέτηση,  η οριοθέτηση με την Κύπρο θα έπρεπε να έχει γίνει χθες και η επέκταση των χωρικών μας υδάτων θα  πρέπει να είναι ενιαία σε όλες τις θάλασσες μας κι όχι τμηματική.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News