Θ. Κατσανέβας: Η Ανασύσταση του «Ο Επιμένων Ελληνικά»

Απόψεις
Θ. Κατσανέβας: Η Ανασύσταση του «Ο Επιμένων Ελληνικά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη

Ο καθηγητής Οικονομικών και πολιτικός Θεόδωρος Κατσανέβας, μίλησε σήμερα στον 98.4  για την εργώδη προσπάθεια, ανασύστασης και ήδη επαναδραστηριοποίησης του  Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Στήριξης  Ελληνικών Επιχειρήσεων, Προϊόντων και Υπηρεσιών

« Ο Επιμένων Ελληνικά». Όπως είπε , ο  κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός  Οργανισμός «Επιμένων  Ελληνικά», ιδρύθηκε πριν από 36 χρόνια με τη συμμετοχή πολλών επώνυμων προσωπικοτήτων από όλο το φάσμα της πολιτικής, επιχειρηματικής, καλλιτεχνικής και ακαδημαϊκής ζωής. Έγινε ευρύτατα γνωστός, εκτός πολλών άλλων δράσεών, με το διαχρονικό διαφημιστικό σποτ με τον «Εισαγόμενο» και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ισχυρής καταναλωτικής στροφής προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, προϊόντα και υπηρεσίες. Εκτιμάται ότι, η ικανοποιητική ανάπτυξη των στόχων του, μπορεί να οδηγήσει σε οφέλη για την ελληνική οικονομία της τάξης των 10 δις ετησίως και τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας,  με τη διαπίστωση αυτή να αποτελεί και το ισχυρότερο επιχείρημα για την ενεργό στήριξη και δραστηριοποίησή του.

Μετά την αναμενόμενη νέα οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας, η  στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων, προϊόντων και υπηρεσιών είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε. Στηρίζοντας τις ελληνικές επιχειρήσεις, αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, βοηθάμε την οικογένειά μας, τους συγγενείς, τους φίλους, τους δικούς μας ανθρώπους, δίνουμε ανάσα ζωής στην Ελληνική οικονομία. Στηρίζοντας τις ελληνικές επιχειρήσεις, στηρίζουμε το σπίτι μας. Το μήνυμα αυτό έχει γίνει ευρύτατα αποδεκτό από την ελληνική κοινωνία, με συνέπεια τη μαζική στροφή των καταναλωτών στα εγχώρια προϊόντα και υπηρεσίες.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι,  οι Έλληνες καταναλωτές πολύ δύσκολα μπορούν να διαχωρίσουν τις  πραγματικές ελληνικές επιχειρήσεις και προϊόντα από τα εισαγόμενα και τις πολυεθνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, πολλές από τις οποίες  χρησιμοποιούν αυθαίρετα και παράνομα την ελληνική σημαία ή προβάλλουν ψευδώς την δήθεν ελληνικότητα των προϊόντων τους. Για το σκοπό αυτό, ο Επιμένων Ελληνικά, χορηγεί «Πιστοποίηση-Βεβαίωση Ελληνικών Επιχειρήσεων», την οποία διαθέτουν περισσότερες από 7.000 επιχειρήσεις που είναι σήμερα εγγεγραμμένες στα μητρώα του.

Τον τελευταίο καιρό, ο  οργανισμός  έχει επανέλθει δυναμικά στην ενεργό δράση με εφαλτήριο το ιστορικό του κύρος, την τεχνογνωσία, τον κοινωφελή μη-κερδοσκοπικό του χαρακτήρα, τις προσπάθειες των εθελοντών του αλλά και διαθέτοντας την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Στόχος του είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και η εγγραφή στα μητρώα του κατά το δυνατόν, του συνόλου των ελληνικών επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως μεγέθους.

Για περισσότερη ενημέρωσή σας μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας (www.epimenoellinika.gr) η οποία βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης και συμπλήρωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News