Γιώργος Σαχίνης

Φρ. Φράγκος: «Οι πολίτες με την αποτροπή, οι πολιτικοί με τη συνδιαλλαγή»

Στο Γιώργο Σαχίνη μίλησε ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ και άλλοτε υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Άμυνας

Για την διαχρονική απραξία του ελληνικού πολιτικού συστήματος και την συστηματική αποδόμηση της Ιστορίας των Ελλήνων από την ελίτ, έκανε λόγο σε μια συνέντευξη – «χείμαρρο» ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ και άλλοτε υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Άμυνας , Φραγκούλης Φράγκος , στον 98.4 αναλύοντας όλες τις τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας σε Θράκη- Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο .

Όπως είπε την ώρα που ο ελληνικός λαός θέλει στρατηγική ισχυρής αποτροπής που σημαίνει όχι μόνο διπλωματικές πρωτοβουλίες, αλλά συμμαχίες, φιλίες δεν υπάρχουν και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, την ίδια ώρα το πολιτικό σύστημα και η ελίτ της χώρας, που στην ουσία όλοι τους είναι 5 οικογένειες, είναι έτοιμες με φοβικό σύνδρομο να καθίσουν στο τραπέζι της συνδιαλλαγής επί δικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων που θέλει η Τουρκία και απλά ψάχνουν τρόπο για να το «σερβίρουν» στον ελληνικό λαό.

Ο Φραγκούλης Φράγκος , αναφέρθηκε σε ντοκουμέντα της διαχρονικής φοβικής στάσης έναντι της Τουρκίας, αλλά και σε πρόσφατα παραδείγματα, τονίζοντας το ολέθριο σφάλμα εγκατάλειψης της Κύπρου και της ΑΟΖ της, στις τουρκικές ορέξεις. Η Ελλάδα είπε πρέπει να καταστήσει σαφές ότι είναι έτοιμη και για πόλεμο και ταυτόχρονα να προχωρήσει σε ενιαία επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 ν.μ. , να ανακηρύξει ΑΟΖ και να οριοθετήσει με την Κύπρο , γιατί μόνο τότε και η Αίγυπτος  θα δεχτεί να οριοθετήσει μαζί μας. Στο μαξιμαλισμό των διεκδικήσεων της Τουρκίας, να αντιτείνουμε δικές μας διεκδικήσεις , από την Ίμβρο και Τένεδο που κουρέλιασε η Τουρκία τις πρόνοιες της Συνθήκης  της Λωζάννης , μέχρι casus belli  αν μπουν στα 12 ν.μ χωρικών υδάτων μας από την στιγμή που τα επεκτείνουμε.

Υπενθύμισε δε ότι τα 6 ν.μ. είναι με αναγκαστικό διάταγμα του 1936 επί Μεταξά, που με βάση το ελληνικό Σύνταγμα θα έπρεπε να έχει καταργηθεί και να επανέλθει ο νόμος του 1931 που μιλούσε τουλάχιστον  για χωρικά ύδατα 10 ν.μ , όπως  εφαρμόζεται και στον εναέριο χώρο μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια